Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Ευχαριστήριο

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και στον καθένας σας  χωριστά που μας εμπιστευτήκατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας  την Κυριακή 16 του Μάρτη.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλω να κάνω σ’ όλους εσάς που συνειδητά ήλθατε την Κυριακή εγγραφήκατε και ψηφίσατε συγχρόνως, δείχνοντας την αποφασιστικότητά σας να συμπλεύσουμε και να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.

Είμαστε μια ανομοιογενής, αν θέλετε, ομάδα ανθρώπων (με την έννοια ότι προερχόμαστε από  διαφορετικούς χώρους ο καθένας), οι οποίοι αναλάβαμε την πρωτοβουλία να σπάσουμε το κατεστημένο που χρόνια κυριαρχεί στο χώρο μας με όπλα μας την όρεξη για δουλειά, το πείσμα και το θυμό – ναι, θυμό! γιατί όχι - για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και για όλα όσα αποφασίζονται για εμάς, χωρίς εμάς.

Όμως, βασικό κοινό χαρακτηριστικό όλων μας είναι ότι είμαστε  εργαζόμενοι που θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και δίπλα μας είναι εργαζόμενοι – εσείς – που έχετε τα ίδια αιτήματα, αγωνίες και προσδοκίες.
Η ίδρυση του «ΤΑΛΩΣ» λοιπόν ήταν αναγκαία και  σε καμιά  περίπτωση δεν έγινε για να  χωρίσουμε τις δυνάμεις μας αλλά για να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι δίπλα μας και ποιος απέναντί μας.
Δεν θέλουμε  να αφήσουμε την διαχείριση της ζωής μας στους ανθρώπους της κυβέρνησης και των δανειστών της, ούτε στους συνδικαλιστές της εργοδοσίας που θεωρούν ότι αντίσταση είναι να γράψουν ένα ψήφισμα, να πουν δυο λόγια «επαναστατικά» μπροστά στα μικρόφωνα ή να κουνήσουν το δάχτυλο σε ένα συνάδελφο που διαφωνεί με την πολιτική τους.
Αρχή του  Συνδικάτου μας είναι η λειτουργία και η λήψη αποφάσεων «από κάτω προς τα πάνω», δηλαδή:
Τα μέλη αποφασίζουν και το Δ.Σ. στηρίζει και υλοποιεί τις αποφάσεις.
Και σίγουρα, θα το δείτε και στην πορεία, είμαστε όλοι για έναν και ένας για όλους!
Αλληλέγγυοι στα καθημερινά προβλήματα που σίγουρα αντιμετωπίζουμε κάθε σαιζόν στις δουλειές μας, μαχητικοί και αγωνιστικοί στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 
Οι συνάδελφοί μας από το Σωματείο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων έχουν ενοχληθεί από την ίδρυσή μας, την μέχρι τώρα πορεία και δράση μας και μας ανακοίνωσαν με δικαστικό επιμελητή την πρόθεσή τους να μας εμποδίσουν. (Κείμενο Τριτανακοπής, εδώ)
Αν θεωρούν ότι τα χρήματα που εισπράττουν από το υστέρημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία (συνδρομές που παρακρατούνται από τον μισθό τους ακόμη κι αν ΔΕΝ είναι μέλη του Συνδέσμου τους) κάθε μήνα, νομιμοποιούνται να τα χρησιμοποιήσουν στέλνοντας στο Δικαστήριο συναδέλφους, ας το κάνουν, όλοι μας κρινόμαστε για τις πράξεις μας!
Εμείς βέβαια «δεν μασάμε», πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι γίδια να τα κλείνουν στο μαντρί, αλλά ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι που οι ίδιοι αποφασίζουν πού θέλουν να συνδικαλιστούν, ο συνδικαλισμός είναι Συνταγματικό μας δικαίωμα και η ελευθερία επιλογής Συνδικαλιστικού Φορέα, επίσης!
Αν λοιπόν «σας κουνήσουν δάχτυλο» είμαι σίγουρη ότι ξέρετε να τους αντιμετωπίσετε.
 
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, βοήθεια, καταγγελία ή ό,τι άλλο χρειαστείτε, το τηλέφωνο του συνδικάτου είναι: 6987964706, ανοικτό 24/24 
Συνάδελφοι, είμαστε περίπου 8.500 στον νομό, μπορούμε και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για τα συμφέροντά μας, την αξιοπρέπειά μας, το ψωμί μας, το μέλλον των παιδιών μας.
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το “τσουνάμι” των γεγονότων που έπονται και να βγούμε από την δίνη και τα δεινά που μας επιφυλάσσουν. 
Κανένας δεν περισσεύει!

Λένα Νικολοπούλου     
Πρόεδρος Συνδικάτου ΕΤΞ-ΣΕ «ΤΑΛΩΣ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.