Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Σάμου διεκδικούν

Το πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου τους περιγράφουν στο ψήφισμα που εξέδωσαν μετά την πρόσφατη γενική συνέλευσή τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου.

Πιο αναλυτικά, σε αυτό αναφέρουν:

"Εμείς οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουρισμό και επισιτισμό, που παραβρεθήκαμε σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής
Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας εκτιμάμε ότι η κατάσταση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχώς χειροτερεύει.

Η ανεργία μεγαλώνει και γίνεται καθημερινός βρόγχος που πνίγει όχι μόνο τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και γενικότερα όλη την εργατική τάξη.

Πολλοί εργαζόμενοι δεν πήραν καθόλου ταμείο ανεργίας εξαιτίας των προϋποθέσεων και αυτοί που κατορθώσαμε να το πάρουμε για τρεις μόνο μήνες δεν καλύψαμε ούτε τις βασικές μας υποχρεώσεις.

Απαιτούμε :

* Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ.

* Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.

* Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

* Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα ΒΑΕ και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

* Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

* Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

* Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

* Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

* Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

* Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

* Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους ανέργους και μείωσή τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

* Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

* Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

* Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

* Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους, που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

* Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις". 


Πηγή: http://my-samos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1720.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.