Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η καταστροφή των χημικών της Συρίας

                    
Στα ανοιχτά της Κρήτης με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.
 
«Αδρανοποίηση» των χημικών εν πλω σε πλοίο του ναυτικού των ΗΠΑ.

Στη θαλάσσια έκταση μεταξύ Ιταλίας και Κρήτης δρομολογείται από τις ΗΠΑ η καταστροφή χημικών της Συρίας, με την ανοχή, αν όχι και στήριξη, της ελληνικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μεθοδεύεται η «αδρανοποίηση» των χημικών εν πλω σε πλοίο του αμερικανικού ναυτικού (με τη μέθοδο της υδρόλυσης) και στη συνέχεια η μεταφορά καταλοίπων στη Γερμανία.  
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ μέχρι σήμερα εν πλω, εγκυμονώντας έτσι σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς και το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
Σε αυτό το πλαίσιο έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών «τεχνική τηλεδιάσκεψη», όπου αρμόδια στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ενημέρωσαν Ελληνες εμπειρογνώμονες του Γενικού Χημείου του Κράτους και της Εθνικής Αρχής Απαγόρευσης των Χημικών Οπλων για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας.

Στην τηλεδιάσκεψη επαναβεβαιώθηκε ότι «κατά ένα μέρος» η διαδικασία καταστροφής θα πραγματοποιηθεί σε αμερικανικό πλοίο, εν πλω και σε «διεθνή ύδατα» (αλλά στη Μεσόγειο), υπό τον έλεγχο του Οργανισμού για την Καταστροφή των Χημικών Οπλων.
 Για να «χρυσώσει το χάπι», η ελληνική κυβέρνηση διατείνεται ότι η αμερικανική πλευρά «παρείχε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή καταστροφή και ασφαλή μεταφορά προϊόντων χημικών όπλων», ότι «αποτελεί προτεραιότητα και δέσμευσή της η ασφάλεια του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου και των πολιτών» και πως «δεν τίθεται καθόλου ζήτημα απόρριψης ουσιών ή αποβλήτων στη θάλασσα ή στον αέρα κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης των χημικών όπλων».

Στο μείζον αυτό πρόβλημα η ελληνική κυβέρνηση αντί να παρέμβει ενεργά, αρκείται σε ευχολόγια τύπου περί «λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων», σε δηλώσεις δηλαδή που όχι μόνο δεν καθησυχάζουν, αλλά, αντίθετα, ομολογούν την επικινδυνότητα του απαράδεκτου εγχειρήματος.

Τα χημικά από τη Συρία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ούτε να επεξεργαστούν ούτε να καταστραφούν εν πλω στη Μεσόγειο, πολύ περισσότερο που ο κλειστός χαρακτήρας της πολλαπλασιάζει τους κίνδυνους για το περιβάλλον, για την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων τόσο στα νησιά όσο και στις δύο πλευρές της Μεσογείου.

Το Συνδικάτο ΤΑΛΩΣ, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεση του με την
καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους όσους ενεργά δραστηριοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.