Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δεύτερη ευκαιρία

Σου ζητάνε να χαμογελάς,να είσαι φιλικός και εξυπηρετικός.
Θέλουν να έχεις πάντα διάθεση για δουλειά και να αφήνεις τα προβλήματά σου τα προσωπικά στην άκρη και να σκίζεσαι στην κυριολεξία για την επιχείρηση του τάδε αφεντικού που σου δείνει σύμφωνα με τον νόμο του κώλου ένα μισθό που ούτε για αστείο δεν κάνει.
Σου ζητάνε υπερωρίες απλήρωτες,όσο τραβήξει η βάρδυα και σου λένε να χαμογελάς.
Ότι μαλακία κατέβει στο κεφάλι του αφεντικού εσύ θα πρέπει να είσαι έτοιμος να την εκτελέσης όπως ακριβώς εκείνος την θέλει.

Τελικά καταφέρνεις να γίνεις ο τέλειος υπάλληλος,ένας υπάλληλος χωρίς πιστεύω,χωρίς προσωπική ζωή,σκλάβος της καθημερινότητας και της εποχής παρόλα αυτά όμως παραμένεις άνθρωπος και οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθη.

Όχι σημαντικά λάθη αλλά να παραμείνουν καθημερινά μικρολαθάκια που και στον θεό θα μπορούσαν να συμβούν και στο καπάκι η απάντηση του αφεντικού να σου λέει πλήρωσέ τα από την τσέπη σου,την επόμενη σου δίνει και την απόλυση στο χέρι.
Όλα αυτά για να σε ξεφτυλίσει την επόμενη μέρα σε 7 ξένους που περιμένουν να πάρουν τη θέση την οποία εσύ ο απλός άνθρωπος έχασες όχι γιατί το ήθελες απλά επειδή είσαι άνθρωπος όπως όλοι ακόμα και αυτό το αφεντικό που σε πέταξε.
Η ιστορία είναι καθημερινή,έχει συμβεί σε πολλούς,δεν είναι προσωπική εμπειρία και δεν θα ήθελα να είναι ωστόσο είναι η πραγματικότητα που επικρατεί στις μέρες μας όπου η δουλειά και το μεράκι μετατράπηκαν σε δουλεία και εκμετάλευση.

Στέφανος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.