Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Επιδίωξη κυβέρνησης και εργοδοτών η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων

24ωρη απεργία και σήμερα των εργαζομένων στην «ELBISKO» για υπογραφή ΣΣΕ
Στο πλευρό τους η Ομοσπονδία Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων και κλαδικά σωματεία.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και σήμερα Τρίτη 18 Μάρτη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ELBISKO», συμφερόντων ομίλου Φιλίππου, στο Πικέρμι.  Κύριο αίτημά τους είναι η υπογραφή διμερούς ΣΣΕ. 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν και χθες Δευτέρα.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά - Γάλα με απόφαση του, την οποία γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσης, «εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζόμενων του κλάδου στους συναδέλφους της επιχείρησης ELBISCO συμφερόντων ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ, όπου έχουν αποφασίσει 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική του.
Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας δεν αφήνει κανέναν στο απυρόβλητο, πριν ήταν οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της ΦΑΓΕ - ΕΒΓΑ - ΜΟΡΝΟΣ - ΒΙΣ - ΚΑΝΑΚΗ σήμερα στην ELBISCO που διεκδικούν ΣΕ που να ικανοποιεί τις ανάγκες τους.
Η υπεράσπιση της κερδοφορίας του ομίλου περνά από τα τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η άρνηση της εργοδοσίας να υπάρξει σύμβαση εργασίας είναι το πρώτο βήμα στα παραπέρα αντεργατικά σχέδιά της.
Άλλωστε το μονοπώλιο ΦΙΛΙΠΠΟΥ έχει πρωτοστατήσει στον κλάδο για να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα της ΕΕ και των κυβερνήσεων διαχρονικά, όπως απολύσεις, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία κ.ά.
Συναδέλφισσες - φοι ο δικός μας δρόμος είναι η ενότητα όλων των εργαζόμενων στα εργοστάσια του ομίλου.
Ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια, πρέπει άμεσα να υπάρξει συντονισμός των σωματείων του ομίλου ΦΙΛΛΙΠΟΥ (ΦΑΓΕ - ΕΒΓΑ - ELBISCO - ΚΑΝΑΚΗ - ΑΛΑΤΙΝΗ - ΒΙΣ - ΜΟΡΝΟΣ) για να αντιμετωπιστεί από κοινού η βάρβαρη επίθεση που δέχεστε.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους».
«Επιτακτική ανάγκη το σύνθημα "Ένας για Όλους και Όλοι για Έναν" να πάρει σάρκα και οστά» καταλήγει η ανακοίνωση.
Την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της «ELBISKO» για την υπογραφή ΣΣΕ εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ.

Το Συνδικάτο "ΤΑΛΩΣ" σαφώς και είναι αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των απεργών για την υπογραφή της Συλλογικής τους Σύμβασης. 

Συνάδελφοι, πρέπει να σπάσουμε τον φόβο και να μην αφήσουμε την τρομοκρατία να επικρατήσει, το δίκιο είναι με το μέρος μας, όλοι μαζί ενωμένοι για να πετύχουμε την υπογραφή της δικής μας Συλλογικής.

Σε λίγο αρχίζει η νέα σαιζόν και καλούμαστε να υπερβούμε πάλι τον εαυτό μας για να αντεπεξέλθουμε στα εξαντλητικά ωράρια, ας μην το κάνουμε για ένα κομμάτι ψωμί! 
Ο κάθ' ένας από μας, εργαζόμενος στον τουρισμό, που σέβεται τον εαυτό του, ας διεκδικήσει τον κόπο του και το δικαίωμα να ζεί με αξιοπρέπεια! 
Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε "να πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.