Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Φώναξε το "100" στο σχολείο για να εμποδίσει τους συνδικαλιστές!

"Νομίζουν πως έφτασε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα συνδικάτα", είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης της Α' ΕΛΜΕ Δυτ.Αττικής και αναφέρεται σε ένα πρωτοφανές γεγονός. Το "100" έφερε η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Επισυνάπτουμε την καταγγελία της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής:

"Την κατάργηση των σωματείων και του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ονειρεύεται η Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου των Μεγάρων.

Προφανώς θα νιώθει πιο άνετα να λειτουργεί με καθεστώς 4ης Αυγούστου ή 21ης Απριλίου που θα μπορούσε να κάνει ότι αυτή θέλει λειτουργώντας ως απόλυτος άρχων, που νόμος είναι κάθε φορά η δική της θέληση.

Μπορεί να νιώθει ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά από μια τέτοια εξέλιξη.

Συγκεκριμένα της Παρασκευή 14 Μαρτίου μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής  παραβρέθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ, (όπως προβλέπεται από το νόμο 1264) προκειμένου να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του σε εκπαιδευτικό και μέλος του σωματείου, που εξεταζόταν στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης την οποία διενεργούσε η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Το μέλος του Δ.Σ προσήλθε στο γραφείο όπου θα διεξαγόταν η προκαταρκτική πριν αρχίσει η διαδικασία και δήλωσε στην ανακρίτρια ότι επιθυμεί να καταθέσει δήλωση συμπαράστασης εκ μέρους του Δ.Σ και στη συνέχεια να αποχωρήσει. Η ανακρίτρια (που σημειωτέον δεν είναι μέλος του σωματείου) εξαγριώθηκε και καταφερόμενη εναντίον των συνδικαλιστών αποχώρησε από το χώρο, κλειδώθηκε στο γραφείο της και ειδοποίησε την άμεση δράση.

Ύστερα από 20 περίπου λεπτά και ενώ το περιπολικό είχε φτάσει στην είσοδο της αυλής, βγήκε από το γραφείο της, κρατώντας κλειδιά, κλείδωσε το μέλος του Δ.Σ στο κτίριο του σχολείου, κατευθύνθηκε στο περιπολικό και προέτρεψε τους αστυνομικούς, αφού προηγουμένως ξεκλείδωσε την πόρτα του κτιρίου, να συλλάβουν το μέλος του Δ.Σ και να το οδηγήσουν στο Αυτόφωρο!

Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν η Διευθύντρια ρωτήθηκε για το αδίκημα που διέπραξε το μέλος του ΔΣ του σωματείου και εκείνη δεν απάντησε.

Τέτοιες ακραίες αυταρχικές ενέργειες εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια συκοφάντησης, τρομοκράτησης, φίμωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να ξεμπερδεύουν με τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τα συνδικάτα.

Πιστεύουν ότι η αξιολόγηση χειραγώγηση των εκπαιδευτικών θα είναι το εργαλείο για την δημιουργία φόβου και κατ’ επέκταση το μέσο για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι θα τσακίσουμε αυτές τις πρακτικές και δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, ο αυταρχισμός και η υποταγή.

Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και αγωνιζόμαστε ενάντια σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και σε όσους την εκφράζουν μέχρι να νικήσουμε".

Πηγή: ertopen.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.