Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Απολύουν παλιούς ξενοδοχοϋπαλλήλους για φτηνότερα εργατικά χέρια

Καταγγελία του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Χανίων.

Την τακτική κάποιων ξενοδοχείων να προχωρούν - στο παρά πέντε της νέας τουριστικής περιόδου - σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων για να προσλάβουν στη θέση τους νέους χαμηλόμισθους καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:
“Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Χανίων καταγγέλλει την τακτική κάποιων Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που προχωρούν σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων, προσλαμβάνοντας στη θέση τους νέους με πολύ χαμηλότερους μισθούς, τη στιγμή μάλιστα που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά αντίθετα έχουν αυξημένα έσοδα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νομό μας, τα δύο τελευταία χρόνια.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική στερεί τις ξενοδοχειακές μονάδες από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών, αλλά το σημαντικότερο αφήνει άνεργους οικογενειάρχες που λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σαιζόν βρίσκονται στην απελπιστική θέση να ψάχνουν δουλειά.

Το Σωματείο μας θα αντιπαλέψει με κάθε νόμιμο τρόπο αυτές τις παράνομες πρακτικές.”

Το Συνδικάτο "ΤΑΛΩΣ" δηλώνει αλληλέγυο προς τους απολυμένους συναδέλφους, υπάρχει μέσα στους εργασιακούς χώρους,  έρχεται σε επαφή με τους εργαζόμενους του κλάδου, αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της φωνής και της δράσης του, να αντιπαλεύει κάθε τρομοκρατική και  παράνομη απόλυση.
Γιατί ο "ΤΑΛΩΣ" είναι η φωνή σου εργαζόμενε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.