Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Κω: “Να επιβάλλουμε το δίκιο μας”


Συνάντηση στις 28 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων.
Στη συνάντηση το Σωματείο εξέθεσε τα οξυμμένα και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου στο νησί την ίδια στιγμή που οι μεγαλοξενοδόχοι έχουν θεαματικές αυξήσεις σε αφίξεις και έσοδα.
Το Σωματείο επίσης κατέθεσε την πρόταση για τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες του 15% των τελευταίων δυο χρονων που υπέγραψε η Ομοσπονδία το 2012 και φρόντισε να ανανεώσει στην εκπνοή του 2013, εξασφαλίζοντας φτηνή εργατική δύναμη στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο.
Η Ένωση Ξενοδόχων, οχυρωμένη πίσω από την “ικανοποιητική” όπως επανειλλημένα έχουν χαρακτηρίσει την κλαδική σύμβαση οι εργοδότες αλλά και πίσω από το οπλοστάσιο με το οποίο διαχρονικά την έχουν εξοπλίσει οι κυβερνήσεις, αρνείται να υπογράψει σύμβαση. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο, τονίζει:
Τα όπλα που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες στα χέρια των εργοδοτών, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την οργάνωση των εργαζομένων στο σωματείο διεκδικώντας συμβάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους και όχι τις ανάγκες των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των ΣΣΕ στα χέρια τους. Να παλέψουν για να επιβάλουν το δίκιο τους, με καλή οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς και συσπείρωση στο σωματείο στο εργατικό κέντρο και το ταξικό κίνημα.
Καμιά ατομική ή επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις να μη γίνει αποδεκτή.
Πηγή:  http://www.irodos.info/local/xenodoxoipalliloi-ko-na-epivaloyme/
 

1 σχόλια:

 
Από το Blogger.