Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Απολύσεις εργαζομένων

Σε απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων προχωρά ο Όμιλος Κυπριώτη στην Κω όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Εργαζόμενοι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας δεν επαναπροσλαμβάνονται στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Οι μη επαναπροσλήψεις είναι συνέχεια των μειώσεων μισθών, των απλήρωτων υπερωριών, των ατομικών συμβάσεων, της τσάμπα μαθητείας, των λιποθυμιών από την εντατικοποίηση της δουλειάς κατά την περσινή περίοδο.
Η αντεργατική νομοθεσία υλοποιείται κατά γράμμα από τον Όμιλο Κυπριώτη, αφού του δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσει ό,τι πιο αντιδραστικό έχει ψηφιστεί από την τωρινή και την προηγούμενη κυβέρνηση.
Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, έπειτα από καταγγελία των εργαζομένων και του Σωματείου, η επιχείρηση μέσω των εκπροσώπων της κ. Ζωγραφίδη και κ. Χατζησαββίδη επιβεβαίωσε την απόφαση της επιχείρησης να αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο.
Χρόνια η επιχείρηση δε τηρούσε την κλαδική σύμβαση εργασίας, χρόνια η επιχείρηση καταστρατηγούσε την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.
Ο αυταρχισμός της εργοδοσίας μέσω των διευθυντικών της στελεχών ήταν και είναι καθημερινό φαινόμενο στους χώρους δουλειάς.
Οι απειλές και η τρομοκρατία που δέχονται οι εργαζόμενοι για να αποδεχτούν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων παίρνει την μορφή συνεχιζόμενης και εντεινόμενης ψυχολογικής πίεσης που τους ασκείται από τα διευθυντικά στελέχη.
Είναι χαρακτηριστική η χρησιμοποίηση των "αξιολογήσεων" πελατών (σε κάποιες περιπτώσεις και ανώνυμες) οι οποίες επιβάλλονται από τα μεγάλα τουριστικά μονοπώλια της TUI και της Thomas Cook στα οποία είναι δεσμευμένος και εξαρτημένος ο Όμιλος Κυπριώτη (χωρίς να αποτελεί εξαίρεση).
Σε ένα κλίμα εκτεταμένης καπιταλιστικής κρίσης με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και την εργασία να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, οι απειλές για περαιτέρω μείωση μισθών, κάτω ακόμη και από το εξευτελιστικό ποσό της ΕΓΣΣΕ δηλ. 586€, οδηγεί εργαζόμενους στην παραίτηση.
Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας υπόσχονται εργοδότες κυβέρνηση και ΕΕ περισσότερα κέρδη για τους μεγαλοξενοδόχους και φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία για τους εργαζομένους.
Στις μαύρες ημέρες που μας ετοιμάζουν μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, ΕΕ και λοιποί παρατρεχάμενοι η απάντηση είναι συσπείρωση, οργάνωση στο Σωματείο για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.