Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί "ΤΑΛΩΣ" ?




Η ονομασία που επιλέξαμε να δώσουμε στο Συνδικάτο μας, το οποίο αποτελεί συλλογική προσπάθεια και κατάκτηση εργαζομένων στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο της περιοχής μας, έχει  συμβολικό αλλά κυρίως σημειολογικό χαρακτήρα.


Ο Τάλως ήταν ο μυθικός φύλακας της Κρήτης
Γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό
Ο Τάλως κατά τον Πλάτωνα ήταν επιφορτισμένος με το καθήκον να επιτηρεί την εφαρμογή των νόμων στην Κρήτη, κουβαλώντας τους μαζί του γραμμένους σε χάλκινες πλάκες. 
Οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι ήταν άγρυπνος
φύλακας  Κρήτης που γύριζε τις ακτές του νησιού τρεις φορές τη μέρα.
Κατά άλλους ήταν φτερωτός και το καθήκον αυτό το εκτελούσε πετώντας. Κρατούσε σε απόσταση τα άγνωστα πλοία που πλησίαζαν την Κρήτη πετώντας τους τεράστιες πέτρες. 
Αν οι άγνωστοι είχαν ήδη αποβιβαστεί, τους έκαιγε με την ανάσα του  ή πυράκτωνε το χάλκινο σώμα του σε κάποια φωτιά, τους αγκάλιαζε σφιχτά πάνω του κι έτσι τους έκαιγε.
 
Για 'μας σήμερα, ο «ΤΑΛΩΣ», το Συνδικάτο μας, με την αμέριστη στήριξη από και προς τους εργαζομένους στον τουρισμό, θέλουμε να είναι ο θεματοφύλακας, ο υπερασπιστής αλλά και ο μπροστάρης στον αγώνα για την προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Δικαιώματα που η ίδια η ιστορία του λαού μας και της εργατικής τάξης, έδειξε πως κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες.
Όποτε η εργατική τάξη μπήκε μπροστά ως "πύρινο σώμα", κατάφερε και "έκαιγε" τους αλλότριους προς τα πανανθρώπινα δικαιώματα εχθρούς της, τους εκμεταλλευτές της.
Η εργατική τάξη της περιοχής μας, πρέπει να κάνει τον δικό μας «ΤΑΛΩ», πραγματικό γίγαντα και πολεμιστή ενάντια στους σφετεριστές του πλούτου που εμείς παράγουμε.

Γιατί συνάδελφοι,  εμείς όλοι είμαστε ο «ΤΑΛΩΣ»!

1 σχόλια:

  1. Γειά σου Γίγαντα... Μπορεί τώρα να "γεννήθηκες" αλλά όλοι εμείς θα σε μεγαλώσουμε και θα σε κάνουμε πραγματικά μεγάλο και δυνατό. Γιατί πρέπει πλέον να τους φοβίζουμε κι εμείς κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.