Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις περικοπές στο εφάπαξ


Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις περικοπές στο εφάπαξ


Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις περικοπές στο εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου, ασκώντας σκληρή κριτική στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Οι ίδιοι τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να μην κλείσει το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα και χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης του αξίζει επάξια ο χαρακτηρισμός του κατεδαφιστή της κοινωνικής ασφάλισης, αφού παρά τις πρόσφατες τηλεοπτικές κορόνες ότι δεν θα θιγεί
περαιτέρω το εφάπαξ του Ιδιωτικού Τομέα στην πράξη μεθοδεύει τον αφανισμό του.

Όλα τα Ταμεία Πρόνοιας έχουν διακόψει τις απονομές εφ' άπαξ από την αρχή του χρόνου αναμένοντας το Υπουργείο να διευκρινίσει τι θα γίνει με την περιβόητη και (μη εφαρμόσιμη) Υπουργική Απόφαση (30854/3809/31.12.2012) που από 1/1/2014 αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ με ενδεχόμενες νέες περικοπές και με διακύβευμα απώλεια ρευστότητας, αφού τα διαθέσιμά τους υποχρεούνται ανά τακτά διαστήματα να κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όμως μετά το PSI (Private Sector Involvement, Συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα) και την ουσιαστική «απαλλοτρίωση» και του κοινού κεφαλαίου που έχει δεσμευτεί από την Τράπεζα της Ελλάδος τώρα μεθοδεύεται και η ουσιαστική δέσμευση των εισφορών των ασφαλισμένων από το ΙΚΑ, μέσω της Α.Π.Δ όπου στα πλαίσια του Ν.4225/2014 συντάσσεται Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει την βεβαίωση και είσπραξη των εισφορών στα Ταμεία ΤΑ.Π.Ι.Τ., Ε.Τ.Ε.Α., και Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. και με την οποία καταργούνται αρμοδιότητες του Δ.Σ του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και των υπηρεσιών του, που εδράζονται στον Ν. 3655/08 που συνέστησε το Ταμείο, αναθέτοντας στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) την είσπραξη των εισφορών, οι οποίες θα αποδίδονται μετά την οριστικοποίηση των εγγραφών της Α.Π.Δ. (έτσι οι εισφορές για εφάπαξ μετατρέπονται στην καλύτερη περίπτωση και για άγνωστο χρονικό διάστημα σε πρόσθετη ρευστότητα του χρεοκοπημένου ΙΚΑ). 

Επιπλέον αφαιρείται από τους αρμόδιους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς κάθε αρμοδιότητα επί των ενστάσεων-προσφυγών παραπέμποντας στις Τ.Δ.Ε. του Ι.Κ.Α και τέλος οδηγεί μαθηματικά στην υποκατάσταση και το κλείσιμο των περιφερειακών υπηρεσιών του ΤΑ.Π.Ι.Τ. αλλά και την απόλυση μεγάλου μέρους του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας με αντικείμενο τα έσοδα του Ταμείου.

Επειδή όλα τα παραπάνω οδηγούν νομοτελειακά στο κλείσιμο του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και στην απώλεια του εφάπαξ των μελών μας έχουμε ήδη αντιδράσει στο Δ.Σ του ΤΑ.Π.Ι.Τ., στο δικαίωμα του υπουργού Εργασίας να καταργήσει νομοθετημένες αρμοδιότητες Δ.Σ. Ταμείων με Υπουργικές Αποφάσεις και προειδοποιούμε ότι θα προασπίσουμε συνδικαλιστικά και με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα των ασφαλισμένων που εκπροσωπούμε και με απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει όλη την ευθύνη για ότι επισυμβεί κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Οι αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες και οι διαδικασίες όπως άλλες εποχές δεν θα μας βρουν συμφώνους. Λογαριάζουν χωρίς των ξενοδόχο, λέγανε οι παλιοί μας.

Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές που εκτός των μεσαιωνικών εργασιακών μας σχέσεων πάνε να εξαφανίσουν και τους κόπους τόσων χρόνων».

Πηγή: rethnea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.