Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ανοικτή επιστολή-απάντηση του «ΤΑΛΩΣ» Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου στις από 16/2/2014 δηλώσεις της κ. Μαρίας Φαζού (Γενικής Γραμματέως του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου).

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, στις 20/2/14, σελ.12)

Με έκπληξη διαβάσαμε στο Κυριακάτικο φύλλο της Ανατολής:

«Η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου» κ. Φαζού…
Κατ’ αρχήν να σας συγχαρούμε κ. Φαζού για το καινούριο σας αξίωμα, μέχρι τώρα σας ξέραμε σαν «Γενική Γραμματέα του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου» που ιδρύθηκε στον Άγ. Νικόλαο στις 20/4/2005, παρουσιάζοντας το από 16/1/2000 (!) απόσπασμα πρακτικού Γενικής Συνέλευσης.

Αντικανονική και παράνομη…(!!!) θεωρεί ο σύνδεσμος που εκπροσωπεί τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων την προσπάθεια ορισμένων να ιδρύσουν κι άλλο σωματείο»… 
 Είμαστε οι «ορισμένοι» που αποκλείσατε από το «Σωματείο» σας και αποτελούμε τα 2/3 του Εργατικού Δυναμικού στον Τουρισμό! 
Γιατί χρησιμοποιείτε επιτηδευμένα άλλο τίτλο για ονομασία του Συνδέσμου σας
Νομίζετε ότι έτσι πλέον θα σιγήσετε τα
στόματα που άρχισαν να φωνάζουν; 
Νομίζετε ότι θα απαλύνετε τις εντυπώσεις που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε με την «ήξεις – αφήξεις» στάση σας;

Πώς «εκπροσωπείτε» τον κλάδο, όταν σε κάλεσμα Γενικής Συνέλευσης δεν ανταποκρίθηκαν  πάνω  από 15 άτομα (τα 7 ήταν το Προεδρείο σας)?

Είμαστε εμείς «αντικανονικοί και παράνομοι» ή εσείς που με «λίστα» εισπράττετε «νταβατζίδικα» μηνιαίες εισφορές από ξενοδοχοϋπαλλήλους χωρίς την έγγραφη συγκατάθεσή τους  όπως ορίζει το Άρθρο 4 παρ. 10.2 της Συλλογικής που υπογράψατε το 2010;

Μετράτε στη δύναμή σας το σύνολο των εργαζόμενων στον κλάδο, αλλά πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο σας;

Πώς προστατεύετε τα δικαιώματα των εργαζομένων που όταν κάποιοι  χρειάστηκαν την βοήθεια του Προέδρου σας,  ο κ. Μ. Γαρεφαλάκης, τους «έδωσε στεγνά» στην εργοδοσία;

κ. Φαζού, μιλάτε για «ομάδα εργαζόμενων με συγκεκριμένη κομματική προέλευση»…

Θεωρείτε ότι στην σημερινή σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε χωράνε κόμματα και χρώματα;

Εσείς μια «μαχητική συνδικαλίστρια» τολμάτε να μιλάτε για «κομματική προέλευση», τη στιγμή που με τα πεπραγμένα σας, τόσο εσείς όσο και ο Πρόεδρός σας, έχετε δώσει ξεκάθαρα το στίγμα σας στο ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Μιλάτε για «κομματική προέλευση» εσείς που υποσχεθήκατε «Αγώνα» το 2012 και με μυστική διπλωματία και συνοπτικές διαδικασίες υπογράψατε τη σύμβαση του μείον (-14%);

Περιττό ίσως ν’ αναφέρουμε ότι οι κινήσεις σας μαρτυρούν πανικό!
Πανικό τον οποίο ομολογουμένως, κατανοούμε…
Προτιμότερο όμως από το να κινείστε σε τεντωμένο σκοινί ως ζαλισμένοι ακροβάτες, να επικεντρώσετε την δυναμική σας στον μεταξύ μας υγιή διάλογο προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Αυτό πρέπει να γίνει πρόταγμα του κοινού αγώνα και όχι οι κομματικές καταβολές του οιουδήποτε.
Άλλωστε άλλο πράγμα η κομματική ταυτότητα (κάτι που ΔΕΝ μας ενδιαφέρει) κι άλλο η πολιτική κατεύθυνση και επιδίωξη.

Σας «κόφτει» τόσο η ίδρυση του Συνδικάτου μας  που «ζητήσατε και καταφέρατε να εκδοθεί απόφαση του συνεδρίου σας» ( !!!) που «ακυρώνει» δικαστική απόφαση εγγραφής στο Δημόσιο Βιβλίο Σωματείων με Αρ. Διαταγής 6/2014 στις 10/2/2014 και φέρει σφραγίδα και ημερομηνία έκδοσης 12/2/2014;

Μάλλον θα πρέπει να συνηθίσετε την ύπαρξή μας.

Στοχεύουμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα για ευημερία, Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη στον εργατικό κόσμο και δεν έχουμε χρόνο, αλλά ούτε και διάθεση για στείρες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Εμείς, αντίθετα μ' εσάς, που σαν δράση "θα μοιράζετε φυλλάδια στον κόμβο", θα είμαστε πάντα δίπλα στον εργαζόμενο χωρίς να μας ενδιαφέρει η  «κομματική του προέλευση» και θα στηρίζουμε τα συμφέροντά του, γιατί ο ιδρώτας του εργάτη δεν έχει χρώμα και δεν χωράει σε κόμματα, κ. Φαζού!

Είμαστε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΤΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ και είστε "Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ξενοδοχείων". 


 

                                                                                   Καλύπτουμε όλο τον κλάδο σε όλο το Νομό!
                               
Συνεχίζουμε δυναμικά την μάχη που ξεκινήσαμε με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και θάρρος.
Προχωράμε κοιτάζοντας τους εργαζομένους κατάματα και  έχοντας το κεφάλι ψηλά!

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία,
«ΤΑΛΩΣ» - Συνδικάτο ΕΤΞ – ΣΕ Ν. Λασιθίου








1 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά, να μη γινόμαστε τόσο άδικοι με τη "συναδέλφισσα"!
    Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχουπαλλήλων επέδειξε ΣΘΕΝΑΡΗ ΣΤΑΣΗ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, βάζοντας βέτο στην Αθήνα(!) ώστε να μην δεχθεί η Ομοσπονδία στους κόλπους της άλλο Σωματείο που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Ακριβώς δηλαδή όπως (ΔΕΝ) αντιστάθηκε ΣΘΕΝΑΡΑ στους εργοδότες με τις μειώσεις 14% που ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΑΜΑΧΗΤΙ στους μισθούς μας το 2012 !!!
    Και επίσης όσον αφορά την "κομματική μειοψηφία" που λέει η κ. Φαζού, να της θυμίσουμε ότι μια θλιβερή κομματική μειοψηφία είναι στην κυβέρνηση της χώρας σήμερα και δυστυχώς με τη στάση τους την υπερασπίζονται.
    Εκτός κι αν οι "συνάδελφοι" του Δ.Σ. του Συνδέσμου προέρχονται από πολιτική παρθενογένεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.