Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed»: Προχωράμε αποφασιστικά

 Οι αγώνες εντείνονται καθημερινά σε διαφορετικά μέτωπα!

Το Σωματείο Εργαζομένων «Forthnet - Netmed» απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εκατοντάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στην 24/ωρη απεργία στις 14 του Φλεβάρη και στην περιφρούρησή της
Ξεκαθαρίζει ότι θα κλιμακώσει τις αγωνιστικές κινητοποίησες, μέχρι να ακυρωθούν οι απολύσεις και τα warning letters, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να υπογραφεί ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες τους.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:
«Η επιτυχημένη απεργία, παρακαταθήκη στην παραπέρα ανάπτυξη και την οργάνωση της πάλης μας, έδωσε ισχυρό χαστούκι στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Με την αλληλεγγύη που εκφράστηκε από δεκάδες σωματεία και φορείς οργανώσαμε αυτή την απεργιακή κινητοποίηση, απέναντι στην ύπουλη προπαγάνδα της εργοδοσίας που καλλιεργεί το "διαίρει και βασίλευε", που επιχειρεί να σπείρει την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Η απεργία είχε επιτυχία κόντρα σε "θεούς και δαίμονες", στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι, δύο στρατηγικές. Από τη μία ο κόσμος των εργοδοτών και του κράτους, που επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό και τρομοκρατικό μηχανισμό, ασκώντας τρομερή πίεση στους συναδέλφους με τηλεφωνήματα και αλλαγές κτιρίων, με τα
μεγαλοστελέχη να είναι από τα ξημερώματα στα κτίρια για να προκαλούν και να τρομοκρατούν, με την αστυνομία να επιστρατεύει τα ΜΑΤ, να προσάγει μέλη του ΔΣ του Σωματείου μας, τον πρόεδρο του ΣΕΤΗΠ.
Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.
Από την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα σωματεία του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!, δε θα σταματήσουμε μέχρι να ακυρωθούν οι απολύσεις και τα warning letters, να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, να υπογραφεί ΣΣΕ με μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης - αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.
Συναδέλφισσα και Συνάδελφε που έκανες για πρώτη φορά το βήμα, που οργανώθηκες στο Σωματείο σου, που συγκρούστηκες με το φόβο και την υποταγή: Έδωσες μια μεγάλη απάντηση! Το Σωματείο είναι το όπλο μας, οι εργαζόμενοι διαχρονικά με τους αγώνες μας και την συλλογική πάλη έχουμε κερδίσει πάρα πολλά. Nα µη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Καµία ανοχή, καµία καθυστέρηση. Να συνεχίσουμε αγωνιστικά, µαχητικά, να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς, να ξεπεράσουμε την τρομοκρατία.
Συναδέλφισσα και Συνάδελφε που φοβήθηκες πολύ, που λες ότι "έχετε δίκιο, αλλά δεν μπορώ", "απήργησα και τις προηγούμενες φορές, αλλά δεν άλλαξε κάτι": Είμαστε στο πλευρό σου, έχουμε πολλές μάχες μπροστά μας! Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για τη ζωή και το μέλλον μας αλλά και των παιδιών μας. Πρέπει τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας, οργανωμένα μέσα από το Σωματείο μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς έχουμε τη δύναμη.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ότι δικαιώματα είχαμε μέχρι τώρα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες και με το αίμα των πατεράδων μας. Πρέπει να τα διατηρήσουμε και να τα καλυτερεύσουμε με κάθε θυσία. Το χρωστάμε στους εαυτούς αλλά και στα παιδιά μας, να μη ζούμε στην κόλαση που μας ετοιμάζουν οι εργοδότες και πολιτικοί τους εντολοδόχοι. Το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε τους αγώνες που αρχίσαμε στις 14 Φλεβάρη και θα έχουμε μαζί μας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και άλλων κλάδων.
Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα και θα νικήσουμε!».

2 σχόλια:

  1. Ετσι πρέπει να είναι κάθε Συνδικάτο που σέβεται τους συναδέλφους που τους εκλέγουν.
    Μπράβο σας συνάδελφοι!
    Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν.
    Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα -ένα τα Συνδικάτα όλης της χώρας δείχνουν το δρόμο...
      Καιρός να σπάσει ο φόβος και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Εργαζόμενοι ενωθείτε, μην αφήνετε άλλους να αποφασίζουν για τη δουλειά σας, το εισόδημά σας, τη ζωή σας, το μέλλον των παιδιών σας!

      Διαγραφή

 
Από το Blogger.