Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ότι δεν μας έδειξαν τα κανάλια από το συλαλλητήριο της 1ης Νοέμβρη στην Αθήνα

Κάμποσα από τα μέλη του Συνδικάτου μας και λίγοι Αγιονικολιώτες (μέλη του ΠΑΜΕ), συναντηθήκαμε την Παρασκευή το βράδυ στο πλοίο για το πανελλαδικό συλλαλητήρο της Αθήνας.

 Στον Πειραιά, από τα πλοία  "ΚΡΗΤΗ 1" και "ΚΡΗΤΗ 2" πλήθος κόσμου ξεχύθηκε και συντεταγμένα φτάσαμε μέχρι το Μαναστηράκι όπου ήταν ο τόπος συγκέντρωσης των συμμετεχόντων σωματείων από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.









Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Κρήτης διεκδικούν το δικαίωμα στέγασης.




Άνεργοι από το Ηράκλειο.
 Δυναμική παρουσία το εργατικό κέντρο Χανίων

.



Η Ομοσπονδία των εμπορικών συλλόγων Κρήτης.





Το Συνδικάτο οικοδόμων, ο Σύνδεσμος λογιστών και ιδιωτικών υπαλλήλων Ρεθύμνου.



Σπουδαστές ΤΕΙ  Κρήτης







 Το Συνδικάτο "ΤΑΛΩΣ"







Το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου






Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ από το Ηράκλειο





Οι συνάδελφοί μας από την Κέρκυρα.





 Τα μπαλόνια των απεργών της κόκα-κόλα.










Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 σωματεία, από τον Έβρο ως την Κρήτη και από την Κέρκυρα ως τα Δωδεκάνησα.
Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έκλεισαν από τα πλήθη του κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το μετρό λειτουργούσε κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.



Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Λασιθίου


Το μήνυμα που στείλαμε είναι σαφές: 
Όχι άλλα χαμένα χρόνια, να αντιμετωπίσουμε δυναμικά τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια. 
Η ζωή μας στα χέρια μας!
 Όλοι μαζί μια γροθιά για 'μας και για το μέλλον των παιδιών μας!

1 σχόλια:

  1. Πώς ΔΕΝ είδαν τα ΜΜΕ το συλλαλητήριο

    Επί δυο μήνες ο αστικός Τύπος δεν έγραψε λέξη για την τεραστίων διαστάσεων κινητοποίηση εκατοντάδων οργανώσεων που προετοίμαζαν το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Συνεπής σ' αυτήν τη στάση, φρόντισε, και αφού έγινε το συλλαλητήριο, να το θάψει! Σε μία από τις εφημερίδες της «αριστεράς» μετρήσαμε όλες κι όλες 16 λέξεις για το ίδιο το συλλαλητήριο (η ίδια εφημερίδα μερικές μέρες πριν είχε αφιερώσει μια σελίδα για να πει ότι δεν αξίζει τον κόπο να συμμετάσχει κάποιος σ' αυτό, γιατί κατά τη θέση που διατύπωνε επρόκειτο περίπου για μια εσωκομματική εκδήλωση του ΚΚΕ).

    Στο σύνολό του, ο αστικός Τύπος επέλεξε να κάνει μια τυπική ή και καμία αναφορά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Από όλες τις κειμενολεζάντες των λίγων λέξεων που είδαμε (γιατί ρεπορτάζ δεν υπήρχε σε καμία εφημερίδα) έλειπαν τα βασικά χαρακτηριστικά της μεγαλειώδους συγκέντρωσης. Ετσι, οι αναγνώστες του αστικού Τύπου, όπως δεν έμαθαν καν το προηγούμενο διάστημα από τις εφημερίδες αυτές ότι πρόκειται να γίνει συλλαλητήριο, έτσι δεν έμαθαν εκ των υστέρων πως: Πάνω από 1.000 σωματεία και μαζικοί φορείς συζήτησαν, πήραν απόφαση για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, έκαναν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, κουβέντιασαν για τα αιτήματα - αιχμή του συλλαλητηρίου. Εκατοντάδες εργατικά σωματεία, σύλλογοι αγροτών και αυτοαπασχολούμενων ΠΟΥ ΔΕΝ συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στην ΠΑΣΥ, πήραν απόφαση και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Το Σύνταγμα και όλοι οι γύρω δρόμοι πλημμύρισαν με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές (υπολογίζεται, ότι μόνο ο όγκος των διαδηώτών που κατήλθαν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ με τους μαζικούς τους φορείς, ξεπέρασε τις 80.000 !). Για αρκετές ώρες, στο κέντρο της Αθήνας εργαζόμενοι όλων των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαδήλωναν «για τη ζωή που χάνουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.