Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία στην επιθεώρηση εργασίας για την έγκυο που της ζητούν να ρίξει το παιδί ή να παραιτηθεί!

Διαμαρτυρία στην επιθεώρηση εργασίας για την έγκυο που της ζητούν να ρίξει το παιδί ή να παραιτηθεί!

Διαμαρτυρία στην επιθεώρηση εργασίας, έγινε σήμερα το πρωί, ενάντια στην απόλυση της εγκύου, στην οποία η εταιρία που εργάζεται της ζήτησε να ρίξει το παιδί ή να παραιτηθεί!

Να θυμίσουμε ότι η 33χρονη γυναίκα είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο, της χρωστούν  δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Η εταιρία στην οποία εργάζεται δεν έχει καλύψει το εργατικό της ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα, λίγες μέρες πριν η καταγγέλουσα φέρει στον κόσμο το 3ο της παιδί, οι εργοδότες της, της ζητούν να υπογράψει την παραίτησή της αν θέλει να πληρωθεί τα δεδουλευμένα της!


pic2








pic3


 ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία

ΠΑΜΕ Ηρακλείου: Εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία

Συμπαράσταση του ΠΑΜΕ Ηρακλείου στην έγκυο εργαζόμενη

Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει άλλο ένα κρούσμα εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας: την περίπτωση της συναδέλφου εγκύου σε τεχνική εταιρεία που όχι μόνο παραμένει απλήρωτη αλλά και δέχεται απειλές προκειμένου να παραιτηθεί από τη δουλειάς της, όντας έγκυος.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη μας στην συναδέλφισσα.

Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που αναδεικνύει τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν σε εκατοντάδες εργασιακούς χώρους στο Ηράκλειο:
Eργατικά «ατυχήματα», που πολλές φορές οδηγούν τους εργάτες και τις εργάτριες στο θάνατο, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι χωρίς κανένα δικαίωμα, απλήρωτη δουλειά, εταιρείες που λειτουργούν μόνο με εργαζόμενους «υπό δοκιμή» που μόλις ζητήσουν να πληρωθούν απολύονται, και άλλα πολλά.

Η εργοδοσία ξεσαλώνει αφού έχει στο πλευρό της ένα αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο το οποίο ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης τους!
Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός.
Κανένας μόνος του!
Όλοι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα σωματεία τους!
Φτάνει πια η μοιρολατρία, ο φόβος και η τσιμουδιά!
Μπορούμε με την οργάνωση μας,  χωρίς κανένα φόβο να φέρουμε τα πάνω κάτω.

Να ενώσουμε τις φωνές και το βηματισμό μας στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 10πμ στην Πλ.Ελευθερίας.

_______________________________________________________________

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλεύμενα της εγκύου εργαζόμενης

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου: Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλεύμενα της εγκύου εργαζόμενης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καταγγέλλει την αυθαιρεσία και τρομοκρατία τεχνικής εταιρίας ενάντια σε έγκυο εργαζόμενή της.
Όπως περιγράφει η ανακοίνωση του Παραρτήματος Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και ΙΚΑ), ενώ μάλιστα ο μισθός της μέχρι τον Αύγουστο καλύπτεται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ της οφείλονται και επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, υπερωρίες κ.α.
Μάλιστα η εργοδοσία, λόγω της εγκυμοσύνης, φέρεται να έχει κινηθεί ενάντια στην εργαζόμενη υβριστικά, σεξιστικά και με απειλές!
Στην Ελλάδα των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επιτροπίας της, στην Ελλάδα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που χαρίζει δις στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες παίρνοντάς τα από μισθούς, συντάξεις, περικοπές στις κοινωνικές παροχές, οι εργοδότες νοιώθουν άνετα να καταπατούν κάθε εργατικό δικαίωμα για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.
Σε 850.000 ανέρχονται οι εργαζόμενοι στους οποίους αυτή τη στιγμή οφείλονται μισθοί ως και ενός έτους, την ίδια ώρα που το επίπεδο των μισθών έχει γυρίσει 30 χρόνια πίσω.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Ενώ πολλές εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Ηράκλειο βιώνουν αυτή την κατάσταση με το χειρότερο τρόπο χωρίς να βλέπουν διέξοδο, η έγκυος εργαζόμενη διεκδικεί με αξιώσεις αυτά που της οφείλονται.
Αυτό γιατί αρνήθηκε να υποταχτεί στο φόβο και την τρομοκρατία και μαζί με το μαχητικό της σωματείο και αλληλέγγυα σωματεία στο πλευρό τους, απαιτεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους να ενταχτούν και να ζωντανέψουν τα σωματεία τους γιατί στις μικρές και μεγάλες μάχες που έρχονται κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος, κανείς να μείνει απ’ έξω.
Καλεί, λοιπόν, όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δυναμώσουν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών για να δυναμώσουν και αυτοί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο στον αγώνα για δουλειά, αξιοπρεπή μισθό, κατοχύρωση δικαιωμάτων, στον αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που φέρνουν μνημόνια και καταστολή.

Όλοι την Παρασκευή 21/11/14 έξω από την επιθεώρηση εργασίας (πίσω από ναό Αγ. Μηνά) στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που καλεί το ΣΜΤ να στηρίξουμε αυτό το δίκαιο αγώνα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Πηγή:  candianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.