Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Επικίνδυνες οι δηλώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η πρόταση του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου περί σύνδεσης ασφαλιστικών εισφορών με τις παροχές υγείας είναι ανάλγητη, αντιλαϊκή και ξεκάθαρα μνημονιακή. 

Η τοποθέτησή του  στο συνέδριο για την Κοινωνική Ασφάλιση, στο Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο,  να εξαρτώνται δηλαδή οι παροχές Υγείας από τον αριθμό ενσήμων των ασφαλισμένων, είναι επικίνδυνη.

Πώς είναι δυνατόν να προχωρεί σε μια τέτοια τοποθέτηση τη στιγμή που υπάρχει σοβαρό θέμα με τους ανασφάλιστους στη χώρα μας, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 3 εκατομμύρια, μια τεράστια υγειονομική βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους. Τα 3 αυτά εκατομμύρια είναι άνθρωποι που είτε είναι εντελώς ανασφάλιστοι είτε δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Η πρότασή του δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για νέο  χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε πλέον η Υγεία  να αποτελεί ατομική ευθύνη(!!!).

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι θα στερηθούν το δικαίωμα στην Υγεία όντας αναγκασμένοι να πληρώνουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους, (αν είναι σε θέση να τα διαθέσουν), ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα ένσημα των ανέργων και της νέας γενιάς δεν φτάνουν ούτε για ασπιρίνη... 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία όπως επίσης και κράτος Πρόνοιας.

 










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.