Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Κακοί ηθοποιοί σε έργο παρωδία...


Διαβάσαμε στο χθεσινό φύλλο (3/11/14) της εφημερίδας "ΑΝΑΤΟΛΗ" μια καταγγελία της "Ομοσπονδίας Τουριστικών Επαγγελμάτων" και ένα πανομοιότυπο "Δελτίο Τύπου" στην ιστοσελίδα του "Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου" τα οποία
χρήζουν απάντησης, και σας την παραθέτουμε παρακάτω: 
Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία, το «Φωνάζει ο κλέφτης», η οποία με γλαφυρό τρόπο περιγράφει τα κακώς κείμενα της εποχής μέσα από καθημερινές καταστάσεις. 
Είναι το έργο που μας παραπέμπει η συμπεριφορά της ηγεσίας του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων του Ν. Λασιθίου. 
Μήπως να το μελετήσουν για να υποδυθούν καλύτερα το ρόλο τους;…

Με αισχρά ψεύδη, επαίσχυντες συκοφαντίες και ωμό… αντικομμουνισμό (αυτά τα 3 συστατικά λέγονται Γκαιμπελισμός – για τους γνωρίζοντες ιστορία, ο Γκαίμπελς ήταν ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ), η ηγεσία του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ξενοδοχείων, προσπαθεί να κάνει τη νύχτα – μέρα.

Πιστοί ακόλουθοι των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου του τουρισμού και της μαύρης μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με «συνδικαλισμό» του χειρίστου είδους που νομιμοποιούν στην ζωή μας όλους τους αντεργατικούς νόμους, παραληρούν εναντίον του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ" όταν: 

  •  Είναι ακόμα νωπό το μελάνι των υπογραφών τους στις συμβάσεις που πετσόκοψαν τους μισθούς μας και χάρισαν εργατοώρες στους εργοδότες
  •  Σέρνουν στα δικαστήρια το Συνδικάτο μας θεωρώντας το παράνομο, κάτι που βέβαια "δεν τους πέρασε"
  •  Οι μνήμες του περασμένου Μαρτίου, είναι ακόμα φρέσκες από την ανήκουστη προβοκατόρικη επίθεση που δεχτήκαμε από την Γραμματέα του Συνδέσμου, η οποία με ύβρεις και ωμές απειλές, με εκβιασμούς και παρακρατικού τύπου μεθοδεύσεις εναντίον  μελών μας ή ακόμα και απλών συμπαθούντων του "ΤΑΛΩΣ" προσπάθησε να αποτρέψει την εγγραφή μελών "μην πάτε με αυτούς, αυτοί είναι του ΠΑΜΕ" ή απειλώντας συναδέλφους "θα τα πούμε με τον Διευθυντή σου το καλοκαίρι"...
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Αφού επικαλείστε την Ομοσπονδία, να πείτε στους εργαζομένους της περιοχής μας για τα αποτελέσματα των εκλογών του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Αττικής! 
Αν δεν τα ξέρει η ηγεσία του Συνδέσμου, ή ηθελημένα τα αποσιωπεί, να της τα πούμε εμείς: 

Η παράταξη του προέδρου της Ομοσπονδίας, στις τελευταίες αρχαιρεσίες προ εξαμήνου δεν ξεπέρασε το 5%!!!, όμως, συνεχίζει να ηγείται της Ομοσπονδίας άσχετα αν οι εργαζόμενοι του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη τους! 
Η παράταξη του προέδρου της Ομοσπονδίας, είναι πλειοψηφία; 

Άραγε τα Εργατικά Κέντρα Ρεθύμνου και Χανίων όπου μαζί με πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν στην Αθήνα, ανήκουν στο ΠΑΜΕ; 

Οι πλειοψηφίες θα φτειαχτούν και θα κριθούν στους δρόμους του αγώνα.

Και για την ιστορία, οι εκλογές του Μαρτίου έγιναν με σκοπό να αποκτήσει το "ΤΑΛΩΣ" νόμιμα εκλεγμένη Διοίκηση. 
Προφανώς αυτό ενδιαφέρει μόνο τα μέλη του Συνδικάτου μας και κανέναν άλλο!
Θέλουμε όμως εδώ να τονίσουμε, ότι οι 60 συνάδελφοι που ψήφισαν, προσήλθαν οικιοθελώς και συνειδητά, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες (ψηφοδέλτια-λευκά-μητρώο-ΠΑΡΑΒΑΝ) και όχι επιτηδευμένα και δόλια, όπως διενεργούνται οι εκλογές του συνδέσμου αυτές τις μέρες στον ΟΑΕΔ, με δοτή εφορευτική επιτροπή, χωρίς παραβάν και χωρίς καν να έχουν το δικαίωμα οι εργαζόμενοι στο ΛΕΥΚΟ.

Άν είσασταν "νόμιμοι", γιατί βάλατε λευκά ψηφοδέλτια και παραβάν μετά την ένστασή μας;

Όσο για τις "Αρχές" που επικαλείστε, ήλθαν (4 αστυνομικοί) ύστερα από τηλεφώνημα της κ. Γραμματέως και αφού της εξήγησαν ότι δεν αντιλήφτηκαν τίποτα το μεμπτό, αποσύρθηκαν.

Ποιές άλλες "Αρχές" επικαλείστε; Τον Δήμαρχο... τον Μητροπολίτη;...

Επιστρατεύσατε μέχρι και το τοπικό κανάλι (ΤΕΛΕ ΚΡΗΤΗ), για να... διαφημίσετε τις εκλογές σας, αφού είδατε ότι ο τόπος (ΟΑΕΔ) που "πονηρά" διαλέξατε να τις διεξάγετε δεν σας εξυπηρετεί όσο θα περιμένατε, επειδή η πλειοψηφία των εργαζόμενων που καταθέτουν τα χαρτιά τους για το ταμείο ανεργίας απλώς αδιαφορεί παγερά!

Μέχρι και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου επιστρατεύσατε να πάρει ανοικτά θέση υπέρ του Συνδέσμου σας, πράγμα το οποίο είναι τουλάχιστον πρόκληση (υποτίθεται ότι έχει κάτω από την "ομπρέλα" του όλους τους εργαζόμενους - ανεξαρτήτως Σωματείου).

Τα έχουμε ξαναπεί μα δεν πειράζει να επαναλάβουμε:

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και γρήγορα να κάνουν στην άκρη όλους αυτούς που παίζουν στα ζάρια της «ανάπτυξης» τη ζωή μας. 

Είναι επικίνδυνοι! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανασύνταξη των εργαζομένων μέσα από τα δικά τους μετερίζια. 
Αν το "ΤΑΛΩΣ" κατόρθωσε και έσπασε την σιωπή και τάραξε τα νερά εργοδοτών και εργατοπατέρων, τότε πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων του νομού που ενωμένοι σαν μια γροθιά, με ένα στόμα να φωνάξουν: 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 
ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ!

2 σχόλια:

  1. Επειδή οι "δημοκράτες" μιλούν για μειοψηφίες στον κλάδο και επικαλλούνται την αρωγή της Ομοσπονδίας της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Προύτζος, οφείλω να τους υπενθυμίσω τα αποτελέσματα των εκλογών στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού της Αττικής.

    Εκεί λοιπόν, οι εργαζόμενοι του κλάδου που ξέρουν πια καλά αυτόν και τα έργα του (όποιος έχει αμφιβολίες ας ρωτήσει τους εργαζόμενους του Ledra όπου κάποτε εργαζόταν ο συνάδελφος Προύντζος, οι οποίοι τον καταψήφισαν σε ποσοστό πάνω από 75% για την Κεντρική Διοίκηση και σε ποσοστό σχεδόν 90% για την Ομοσπονδία), γύρισαν εκωφαντικά την πλάτη τους στον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στην ανακοίνωση του Συνδικάτου της Αττικής http://hwu.gr/?p=688

    Την εν λόγω ανακοίνωση, συστείνω να την διαβάσει και η ηγεσία (τέλος πάντων το δυαδικό σύστημα ηγεσίας) του Συνδέσμου Ξεν/λων Λασιθίου, για να δουν τι εστί τραμπουκισμός...

    Ας μην τρίβονται στην γκλίτσα του τσομπάνη!

    Σημειώνουμε ότι ο συνάδελφος Προύντζος Παναγιώτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που (κατάφερε...) να εκλεγεί ως τακτικό μέλος της Κεντρικής Διοίκησης από το συνδυασμό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ), παραιτήθηκε πριν από την συγκρότηση σε σώμα του νέου προεδρείου.

    Επίσης, ας απαντήσει ο πρόεδρος του ΕΚ Λασιθίου, πως γίνονται οι εκλογές σε "...σωματεία που το ΠΑΜΕ δεν διαθέτεi καν ικανές δυνάμεις για να διεκδικήσουν το σωματείο". Για το σωματείο εργαζομένων στη Μαρίνα του Αγ. Νικολάου λέω κύριε πρόεδρε. Από εκεί που εκλέγεστε αντιπρόσωπος για το Συνέδριο του ΕΚ...

    Η ελληνική ταινία "Φωνάζει ο κλέφτης" που σας αφιερώνει η ανακοίνωση του ΤΑΛΩΣ, μπορεί να εμπλουτιστεί με το ρεμπέτικο του Γιαννάκη Ιωαννίδη "Τούτοι οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα" (δεν αναφέρομαι στα όργανα της τάξης και ο νοών νοείτω...) και με ένα πολύ πιο σύγχρονο του Π. Παντελίδη, "Όσο δέρμα κι αν πετάξεις"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι επίσης κάποια στιγμή πρέπει και οι αριστεροί δελφίνοι της εξουσίας (για το ΣΥΡΙΖΑ μιλάω) πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

      Με ποιους είναι τελικά; Με τους εργαζόμενους ή με τους εργατοπατέρες;
      Ποια ενότητα θέλουν; Όπως π.χ. στη Λάρισα στις εκλογές των εφοριακών όπου με κοινό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει η ΠΑΣΚΕ με την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ);

      Θα πάρουν θέση για την παρωδία της εκλογικής διαδικασίας στον ΟΑΕΔ;

      Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα γίνει "εξουσία" θα σκίσει το μνημόνιο ή θα το επαναδιαπραγματευτεί; Θα διαγράψει το χρέος ή θα το κουρέψει;

      Το θέμα είναι πως μια χαρά απ’ ό,τι φαίνεται τα βρίσκουν "μνημονιακοί" και "αντιμνημονιακοί". Δεν έφταναν οι απλές "μεταγραφές" πρώην πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα, τώρα κόπτονται κάποιοι όψιμοι"αριστερούληδες" μέσα από τοπικά blogs, για τα σωματεία υπερασπιζόμενοι αυτούς που στην πράξη τα διαλύουν.

      Και όλα αυτά γιατί μάλλον δεν τους βγαίνουν τα κουκιά (ούτε 650 ψηφίσαντες σε μία ολόκληρη εβδομάδα εκλογών).


      Ε δε θα σας περάσει! Καμία κυβέρνηση, είτε με "κεντροδεξιο" είτε με "αριστερό" προφίλ δε θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

      Διαγραφή

 
Από το Blogger.