Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Επέτειος Πολυτεχνείου



1973-2014, 41 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Λαού και της νεολαίας ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νέοι έχουν καθήκον να μάθουν την αλήθεια για τον λαϊκό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και  τους νεκρούς του Νοέμβρη.

Σήμερα τιμούμε όλους αυτούς που πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, τους νεκρούς κι αυτούς που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, δεν λύγισαν από τα βασανιστήρια στις φυλακές και  τις εξορίες, τα στρατοδικεία.

Δυστυχώς η μετάβασή μας  από την χούντα  στην δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική λύση στα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας και της υπονόμευσης των κατεκτημένων δικαιωμάτων μας.

Η εργατική τάξη βάλλεται καθημερινά από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Βλέπουμε τα παιδιά μας να καταδικάζονται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη κι ανασφάλιστη δουλειά, να συναντούν όλο και περισσότερα αδιέξοδα στη μόρφωση και να τους στερούν το δικαίωμα στη ζωή.

Το προχθεσινό απρόκλητο χτύπημα των ΜΑΤ στους φοιτητές της νομικής αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του αυταρχισμού της κυβέρνησης και το πόσο αδίστακτη είναι προκειμένου να πραγματοποιήσει τους σκοπούς της.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, εξακολουθούμε να παλεύουμε για τα αυτονόητα, το δικαίωμα για εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση, συντάξεις  και το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!


Συνδικάτο ΕΤΞ_ΣΕ «ΤΑΛΩΣ»
(Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων
και συναφών επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου)

1 σχόλια:

  1. Οι νέες και οι νέοι, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, έχουν δικαίωμα και πρέπει να μάθουν την αλήθεια για το λαϊκό ξεσηκωμό το Νοέμβρη του '73, τις καταλήψεις της Νομικής που προηγήθηκαν. Να μάθουν για το ρόλο που έπαιξε η στρατιωτική δικτατορία για την προάσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που ρίχνει λάσπη και συκοφαντεί την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας. Να αποκρούσουν και όσους διαστρεβλώνουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Νοέμβρη του ’73.

    Η μετάβαση απ’ τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική δημοκρατία δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διαρκούς υπονόμευσης των κατεκτημένων λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

    Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες ούτε να εξασφαλίσει ειρήνη για τους λαούς. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών.

    Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν με τη δική τους συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική - λαϊκή εξουσία.

    Διατρανώνουμε τις διεκδικήσεις μας με οργανωμένη συμμετοχή του Συνδικάτου μας, τη Δευτλερα 17 Νοέμβρη, στην κεντρική πλατεία Αγ. Νικολάου στις 12:30.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.