Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοικτή σύσκεψη - κάλεσμα

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
σπουδαστές τουριστικών σχολών, εργαζόμενοι στον Τουρισμό γενικώς, εργαζόμενοι αμειβόμενοι με 511 και 586 ευρώ.

Όλοι εσείς που αποτελείτε τα γρανάζια της μηχανής της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου μας, που χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε η λαμπερή βιτρίνα στα ξενοδοχεία της περιοχής μας.

Άνεργοι που οδηγείστε στην εξαθλίωση και αντί για αξιοπρέπεια και δουλειά λαμβάνετε υποσχέσεις με 5/μηνες κακοπληρωμένες ανάσες, άνεργοι που μένετε εκτός επιδότησης ή σας πετάνε ψίχουλα των 360 ευρώ.

Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αυξάνεται η νεανική ανεργία, τα παιδιά μας δεν μπορούνα να κάνουν πια όνειρα. 

Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι βρίσκονται εκτός κοινωνικής προστασίας, χωρίς επίδομα, χωρίς βοήθεια. 
Το μέλλον μας, η ζωή των οικογενειών μας δεν μπορεί να είναι  οι ουρές στα γραφεία του ΟΑΕΔ και των δουλεμπορικών γραφείων, ούτε τα παιδιά μας να γίνονται μετανάστες. 
Δεν μπορεί το άγχος και η αγωνία αν θα έχουμε δουλειά και μεροκάματο να είναι η μόνη μας έννοια.

Το Ασφαλιστικό, η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, η διάλυση του νοσοκομείου μας, η Παιδεία, οι συντάξεις μας αφορούν όλους, ανεξαρτήτως κλάδου.
Η Κυβέρνηση και η τρόϊκα προχωρούν με σαρωτικούς ρυθμούς στην καταστροφή της όποιας κοινωνικής δομής υπήρχε.

Τα άλυτα προβλήματα του κλάδου μας, τα πάμπολλα ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά και τα νέα μέτρα που έρχονται δεν πρέπει να μας βρουν απροετοίμαστους. 

Σας καλούμε σε ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 19:00,  στο παλιό Εργατικό Κέντρο για να ανταλλάξουμε απόψεις, να καταθέσουμε προτάσεις και να πάρουμε αποφάσεις για τη γραμμή που θα ακολουθήσουμε.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.