Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

V for Voucherades...Η κατάντια του άνεργου...

Τελικά τι ρόλο παίζουν τα ΚΕΚ;
- Ένα ευφάνταστο βίντεο και λίγα λόγια για το ρόλο των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Τα ΚΕΚ είναι οι μεσάζοντες ευρέσεως εργασίας.
Διαχειρίζονται τα προσωπικά στοιχεία που τους δίνουμε εμείς οι «ωφελούμενοι» όπως θέλουν, στέλνοντας κατά συρροή τα βιογραφικά, ανεξαρτήτως των επαγγελματικών αντικειμένων των ενδιαφερομένων μήπως και τσιμπήσουν καμιά παραπάνω σύμβαση εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη που υπάρχει. Επιχορηγούνται με πάνω από 1000 € αφορολόγητα το «κεφάλι» και δρουν εν τέλει ως ενοικιαστές ανθρώπων. 
Σημείωσε ότι αυτές οι εταιρίες ενοικίασης πληρώνονται πολύ νωρίτερα από εμάς τους «ωφελούμενους» και αποδεσμεύουν τα χρήματα όποτε τους συμφέρει.Όπως ξέρεις, εάν ένας ωφελούμενος διακόψει τη σύμβαση σταματά αυτομάτως και το δικαίωμα είσπραξης των δεδουλευμένων. Με λίγα λόγια, εμείς οι voucher-άδες είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν τα ΚΕΚ παρέλαβαν τη σκυτάλη. Στα ΚΕΚ, πιστοποιημένα από τις «αδιάβλητες» κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, έχει ανατεθεί να μας διακινήσουν στην αγορά, λαμβάνοντας πάνω από 1.000 ευρώ για τον καθένα από εμάς ως μερίδιο μεσάζοντα-δουλεμπόρου από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. 
Εκμεταλλευόμενα την ανάγκη μας για δουλειά και μισθό, μας προωθούν σ' επιχειρήσεις όχι όμως σε συναφή πεδία και τομείς που να πληρούν τα κριτήρια των ωφελουμένων, αλλά όπου βολεύει για να μη χαθούν το πρόγραμμα και τα λεφτά!
Αναδημοσίευση από vforvoucherades.blogspot.gr
Ύστερα από προσωπική έρευνα, πληροφορήθηκαμε ότι:
  1. Η "πλήρη ασφάλιση" που αναφέρεται, αφορά "ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τυχόν ατύχημα στον χώρο όπου διεξάγεται η πρακτική άσκηση".
  2. "Τα έξοδα μετακίνησης καλύπτονται μόνο εφόσον ο τόπος πρακτικής άσκησης απέχει πάνω από 40 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας".
  3. Οι κρατήσεις από το συνολικό ποσό του προγράμματος είναι 23,6%
  4. Οι "πρακτικάριοι" δουλεύουν σαν κανονικοί εργαζόμενοι και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν άσχημη μεταχείριση, ενώ υπάρχουν "ευνοούμενοι" οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους σε άλλα τμήματα.
  5. Ο επόπτης του προγράμματος ουδεμία στήριξη παρέχει στους καταρτιζόμενους (σε συγκεκριμένη περίπτωση είπε "πατείστε τους κάτω")...
 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.