Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Αγ. Νικολάου

Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 29/9 ψηφίστηκε ομόφωνα, η στήριξη του εμπορικού συλλόγου της πόλης μας, στη τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, σε σχέση με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τις κατασχέσεις και τα ειδοποιητήρια, τη σφράγιση βιβλιαρίων ασθενείας για τους συναδέλφους που δεν δύνανται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τη ρύθμιση των χρεών των συναδέλφων.
Μαζί με εμπορικούς συλλόγους από όλη τη χώρα στηρίζουμε αυτή τη τροπολογία, υπενθυμίζοντας στους κρατούντες ότι ο ΟΑΕΕ φτιάχτηκε με τη δικιά μας χρηματοδότηση, για να διασφαλίσει το δικαίωμά μας στην υγειονομική κάλυψη και αξιοπρεπή σύνταξη. Δεν φτιάχτηκε ούτε για να αποτελεί  δεξαμενή κάλυψης ελλειμμάτων του Δημοσίου, ούτε για να μας οδηγήσει στην ανέχεια, στα χρέη και στις κατασχέσεις
Άρθρο 1ο
•    Δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές  των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ  που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας.
•    Τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί διαγράφονται.
•    Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
Άρθρο 2ο
•    Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές  των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ, και στον ΟΓΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
•    Απαγορεύεται η κατάσχεση και κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των  ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ,  και στον ΟΓΑ για  την είσπραξη των οφειλόμενων  ασφαλιστικών τις  εισφορών.
•    Από την ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
Άρθρο 3ο
Το βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των  άμεσα  ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων.
Άρθρο 4ο
Οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και στον ΟΓΑ, όπως διαμορφώνονται ύστερα από την εφαρμογή του άρθρου 1 της παρούσας, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μακροχρόνια ρύθμιση σε μηνιαίες δόσεις, με τρόπο ώστε το ετήσιο άθροισμα των μηνιαίων δόσεων να μην ξεπερνά συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος των ασφαλισμένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.