Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Κοινή ανακοίνωση σωματείων ενάντια στο φασισμό


Σε κοινή ανακοίνωση ενάντια στο φασισμό και τη δράση της Χρυσής Αυγής προχώρησαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και τα ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση τονίζουν:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,
Πριν ένα χρόνο είχε αποκαλυφθεί η δολοφονική δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής με την επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου και Σωματείων της Ζώνης, με πολυάριθμα δολοφονικά κυνηγητά σε βάρος μεταναστών και με αποκορύφωμα τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη και αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.
Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του φασισμού να μην ξεχνάμε τη δράση της, ούτε να επιτρέπουμε να μολύνονται οι συνειδήσεις των νέων παιδιών με το φασιστικό δηλητήριο. Η Χρυσή Αυγή είναι όπλο του συστήματος ενάντια στο λαό και τη νεολαία. Ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος που πάει μαζί με την αστική δημοκρατική του όψη. Είναι χιλιάδες τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική και γι' αυτό εγκληματική οργάνωση, που στόχο έχει να τρομοκρατήσει κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο που σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.
Αρκεί να δει κανείς το πρόσφατο παράδειγμα της επίθεσης στην Ουκρανία, όπου η ΕΕ και οι ΗΠΑ στηρίχθηκαν στις εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας προκειμένου να πετύχουν η αστική τάξη της, το ουκρανικό κράτος να αλλάξει μπλοκ συμμαχίας. Έτσι οι "δημοκρατικές" κυβερνήσεις της ΕΕ, ενώ καταδικάζουν στα λόγια το φασισμό δεν διστάζουν να αξιοποιούν τους νοσταλγούς του Χίτλερ και την εκ μέρους τους βία για την ανατροπή κυβερνήσεων όταν αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Έχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση και οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται τη "θεωρία των δυο άκρων" για να ταυτίζουν πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις με ναζιστικές εγκληματικές ομάδες.
Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, άνθρωπος του μόχθου δεν πρέπει να παρασύρεται από τη δήθεν φιλολαϊκή ρητορεία της Χρυσής Αυγής. Καμία διέξοδος από τη σημερινή πολιτική κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει, αν η πάλη για καλύτερες μέρες δε συνδεθεί και με την πάλη ενάντια στα πιο σάπια όπλα του συστήματος που είναι ο ίδιος ο φασισμός. Η εργατική τάξη, ο λαός, έχει τη δύναμη να τσακίσει το φασισμό. Μπορεί και πρέπει να δώσει τη μάχη για να απομονωθούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά. Κάθε μαζικός φορέας πρέπει να αναπτύσσει δράση που θα συμβάλλει στην αποκάλυψη του ρόλου τους και θα εμποδίζει το μπόλιασμα των συνειδήσεων της εργατικής τάξης με τη σάπια ιδεολογία τους".

Την ανακοίνωση υπογράφουν με απόφαση γενικής συνέλευσης το Σωματείο Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση "Γαλάτεια Καζαντζάκη" και τα ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου».


* Το Συνδικάτο ΕΤΞ-ΣΕ ΤΑΛΩΣ , ύστερα από συνέλευση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. και μελών του, συνυπογράφει το παραπάνω κείμενο και συντάσεται ενάντια στο φασισμό και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

1 σχόλια:

  1. Στις σημερινές συνθήκες η καλύτερη απάντηση στους φασίστες είναι ο αγώνας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας. Η δράση του εργατικού κινήματος είναι προϋπόθεση για να μπει εμπόδιο στην προσπάθεια διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα εργατικά και φτωχά λαϊκά στρώματα.

    Έξω, λοιπόν, οι φασίστες από τους χώρους δουλειάς, από τα σχολειά, από τις γειτονιές, από παντού. Έξω από παντού η φασιστική ιδεολογία που θέλει το λαό με σκυμμένο κεφάλι, δούλο των αφεντικών, έξω από παντού οι φασιστικές ιδέες που διαχωρίζουν τους ανθρώπους οι οποίοι πάνω απ’ όλα βράζουν στο ίδιο καζάνι - έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα.

    Οι ναζί της Χρυσής Αυγής πρέπει να μην έχουν τόπο να σταθούν. Δηλαδή ο λαός και η νεολαία να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Να μη μένει ούτε μισή ενέργειά τους χωρίς καταδίκη, ούτε μισό ψέμα τους αναπάντητο. Σημαίνει πως τα σχολεία, οι σχολές, οι χώροι δουλειάς και οι γειτονιές θα είναι "ξένοι" τόποι για αυτούς, πως δεν θα βρίσκει έδαφος το δηλητήριό τους και η εγκληματική τους δράση.

    Είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή! Των ανέργων, των απλήρωτων, ανασφάλιστων χιλιάδων εργαζομένων με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

    ΤΟΤΕ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ - ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Από το Blogger.