Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Συγκέντρωση αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

ΣΤΟ VIDEO, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠ. ΝΤΟΤΣΙΚΑ 

(ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ), ΣΤΟ ΣΚΑΙ 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ATHENS LEDRA

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra».
Τα συνθήματα που κυριαρχούν είναι: «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία». «Ρεκόρ στον τουρισμό μ' απλήρωτη εργασία, οι εργοδότες κλείνουν τα ξενοδοχεία». «Μας έχουμε απλήρωτους κι αυτοί τα κονομάνε, εμείς τις κατακτήσεις μας δεν τις παρατάμε».
Στο πλευρό τους βρίσκονται, όπως και όλες τις μέρες, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Επίσης, αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι σωματείων όπως της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό και του Σωματείου Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντιέται με εκπροσώπους του υπουργείου.
Οι 150 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν προχωρήσει όλοι από σήμερα σε επίσχεση εργασίας, βρίσκονται από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο. Στον «αέρα» βρίσκονται και οι περίπου 80 εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
«Το ξενοδοχείο πάντα δούλευε με μεγάλες πληρότητες και με κέρδη», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον «ΣΚΑΪ» ο Μπάμπης Ντότσικας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ξενοδοχείου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία προχώρησε στο κλείσιμο «για να μπει στον πλειστηριασμό και να φύγουν τα χρέη από πάνω της και ένας καινούριος ιδιοκτήτης να το πάρει χωρίς εργαζόμενους και για να χρησιμοποιήσει πολύ φθηνούς εργαζόμενους».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί γνώριζε το θέμα από τη Μεγάλη Τετάρτη και δεν έχει κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Ο Μπ. Ντότσικας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν να συνεχίσει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο, να παραμείνουν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.