Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων του Athens Ledra



Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας του Athens Ledra.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στον αγώνα για τα δεδουλευμένα τους, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους μετά την απόφαση  της εργοδοσίας να κλείσει το ξενοδοχείο.
Ο όμιλος Παρασκευαΐδη, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Athens Ledra, με την κυνικότητα που χαρακτηρίζει την μεγαλοεργοδοσία, θέλει να πετάξει στο δρόμο 200 απλήρωτους εργαζόμενους αναστέλλοντας τη λειτουργία του ξενοδοχείου, τη στιγμή που είναι γεμάτο πελάτες!
Στόχος τους είναι να εγγυηθούν στον επόμενο ιδιοκτήτη ότι θα μπορεί να προσλάβει ανοργάνωτους εργαζόμενους, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με μισθούς πείνας.
Τα γεγονότα στο προαναφερόμενο ξενοδοχείο συμβαίνουν σε μια εποχή που ο τουριστικός κλάδος σημειώνει πρωτοφανή κέρδη και σημειώνονται ρεκόρ αφίξεων.
Στα πρόσωπα και τις εργασιακές συνθήκες των εργαζόμενων του Athens Ledra διακρίνουμε πολλά κοινά με άλλους συναδέλφους που δουλεύουμε με μισθούς πείνας, χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς δικαιώματα, με όλων των ειδών τις ελαστικές μορφές εργασίας (συμβάσεις λίγων μηνών, λίγων ημερών ή και μιας ημέρας) και εργασιακές συνθήκες γαλέρας.

Ο ΣΕΤΕ αξιοποιεί το Athens Ledra για αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων που έλαβαν από τις τράπεζες, από τα χρήματα δηλαδή που συγκεντρώθηκαν από τη δουλειά και τη φοροληστεία των εργαζομένων.
Οι εργοδοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους στηρίζουν αξιοποιούν το Athens Ledra για να σπέρνουν απογοήτευση προπαγανδίζοντας την αναποτελεσματικότητα των αγώνων και για να ρίχνουν τον πήχη των απαιτήσεων των εργαζόμενων.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο Athens Ledra, στηρίζουμε τον αγώνα σας γιατί πιστεύουμε ότι δείχνετε το δρόμο στους εργαζόμενους όλου του κλάδου που αντιμετωπίζουν την απλήρωτη εργασία, την τρομοκρατία, τις απολύσεις, τους μισθούς των 400€.
Είστε φωτεινό παράδειγμα για όλη την εργατική τάξη, που πρέπει, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και να ενώσει τη φωνή της για διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
Σήμερα εσείς, αύριο εμείς;

Το Δ. Σ. του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ"
(Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λασιθίου)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.