Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Να πληρώνονται και να ασφαλίζονται με βάση τη σύμβαση οι εκπαιδευόμενοι εργαζόμενοι

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

Να πληρώνονται και να ασφαλίζονται από την 1η ημέρα και για όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, υπογράφοντας σύμβαση εργασίας,
απαιτεί για τους εκπαιδευόμενους εργαζόμενους σε μεγάλες αλυσίδες Cafe, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Λάρισας.
Όπως σημειώνει το κλαδικό συνδικάτο σε ανακοίνωσή του, «μεγάλες αλυσίδες café στην πόλη μας έχουν σαν πάγια τακτική να μην προσλαμβάνουν το προσωπικό που εκπαιδεύουν. Την περίοδο δηλαδή της εκπαίδευσής τους οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι. Επίσης δεν πληρώνονται για το χρονικό διάστημα που εκπαιδεύονται. Είναι ανεπίτρεπτο!
Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας καταγγέλλουμε εργοδότες που παραβιάζουν ακόμη και τα όποια εργατικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας, ΙΚΑ) να παρέμβουν για τους απαραίτητους ελέγχους.
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στο ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Λάρισας. Να παλέψουν για την υπογραφή σύμβασης από την 1η μέρα και να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Κάθε εργαζόμενος, είτε εργάζεται για χρόνια στον κλάδο, είτε εργάζεται για πρώτη φορά και εκπαιδεύεται για κάποιο χρονικό διάστημα, δικαιούται να υπογράψει σύμβαση από την 1η μέρα εργασίας του. Και όταν λέμε 1η μέρα εργασίας εννοούμε και την 1η μέρα της εκπαίδευσής του. Με βάση αυτή τη σύμβαση πληρώνεται κανονικά το μισθό του για όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Ταυτόχρονα συνάδελφοι που ίσως εκπαιδεύονται σε πόλη διαφορετική από αυτή που εργάζονται, δικαιούνται φυσικά την υπογραφή σύμβασης και την πληρωμή τους από την 1η μέρα της εκπαίδευσης και διεκδικούμε τα οδοιπορικά τους, πληρωμένη διαμονή και διατροφή.
Κανείς να μη μένει μόνος του. Χρειάζεται συλλογική πάλη, με πλαίσιο διεκδικήσεων που να πατάει στις ανάγκες μας και άρα να πονάει τον εργοδότη.
Παλιοί και νέοι εργαζόμενοι μαζί, αντιστεκόμαστε στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, την πίεση που προκαλείται από την εργοδοσία για να μη σηκώνουμε κεφάλι. Λύση δεν είναι να παραιτούμαστε από τη δουλειά. Λύση είναι να παλεύουμε οργανωμένα, μαζί με το ταξικό συνδικάτο στη Λάρισα, μαζί με όλο τον κλάδο, δηλαδή για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.