Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Επιτακτική ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων στη πρωτοβάθμια βαθμίδα εκπαίδευσης του Δήμου Αγ. Νικολάου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου, συναντήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου
2015 με τον προϊστάμενο της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μπαρμπεράκη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν τα σχολεία της περιοχής μας.
Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι την Πέμπτη αποκαταστάθηκαν τα περισσότερα κενά σε δασκάλους, όμως παραμένουν οι εξής εκκρεμότητες:
• Δημοτικό Σχολείο Σισσίου: 3 δάσκαλοι και 1 εκπαιδευτικός αγγλικών.
• Α΄Δημοτικό σχολείο Νεάπολης: 2 δάσκαλοι
• Β΄Δημοτικό σχολείο Νεάπολης: 1 δάσκαλος.
Στα περισσότερα Δημοτικά σχολεία (πχ 4ο Δημοτικό, Καλό Χωριό κ.α.) λείπουν εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Η παρουσία τους είναι καταλυτική για την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων που έχουν παιδάκια που χρήζουν τέτοιας βοήθειας.
Επίσης μέχρι σήμερα οι δάσκαλοι των ολοήμερων, καλύπτουν τις πολλές ελλείψεις στα πρωινά τμήματα. Έτσι δεν λειτουργούν τα ολοήμερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, κυρίως ξενοδοχοϋπάλληλοι, να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σχόλασμα των παιδιών τους.
Ζητάμε να τοποθετηθούν άμεσα οι δάσκαλοι των πρωινών τμημάτων, ώστε να λειτουργήσουν πλήρως τα ολοήμερα τμήματα.
Όσον αφορά τις τάξεις ένταξης, η ενημέρωση είναι ότι τα 20 από τα 22 κενά θα καλυφθούν σχετικά άμεσα, καθώς έχουν ήδη λάβει ενημέρωση οι εκπαιδευτικοί για την τοποθέτησή τους. Εφόσον κάνουν λοιπόν αποδεχτή την τοποθέτησή τους, θα υπάρχουν και πάλι δύο κενά, σε τάξεις ένταξης.
Κοινοποιούμε το παρόν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα πολιτικά κόμματα και στους βουλευτές του Νομού, ελπίζοντας κινητοποίησή τους. Καλούμε τέλος τους πρωτοβάθμιους συλλόγους των Δημοτικών να μας κρατούν ενήμερους. Θα είμαστε δίπλα τους για κάθε δράση που θα μας ζητηθεί.
***Επειδή η επιστολή στάλθηκε στους βουλευτές συμπληρώθηκε ως εξής:
Παρακαλούμε για τις δέουσες ενέργειες, ώστε να βρεθεί άμεση λύση. Παραπέρα η Ένωσή μας ζητά να γίνουν επιτέλους προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Τα τμήματά μας έχουν ξαναγίνει 30άρια όπως τη δεκαετία του 70. Γνωρίζουμε καλά ότι το ζήτημα δεν είναι τοπικό αλλά εθνικό. Οπότε και οι λύσεις πρέπει να δοθούν σε επίπεδο εθνικού κοινοβουλίου
Ευχαριστούμε και περιμένουμε την ανάδειξη κι επίλυση του θέματος στα πλαίσια των αρμοδοτήτων σας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.