Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Δυναμική παρέμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εφάπαξ


Παρέμβαση στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) έκανε σήμερα το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ξενοδοχείων - Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.
Σε συνάντηση με τη διοίκηση ουσιαστικά αναδείχτηκαν τα αποτελέσματα της αντιασφαλιστικής επίθεσης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με τον πιο σκληρό τρόπο, ιδιαίτερα μετά το 2007. Ο χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ -μειωμένο κατά 30% από το 2012- έχει αισίως φτάσει τους 28 μήνες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και μηχανογράφησης, αλλά και επειδή το ΙΚΑ δεν καταβάλλει 80 εκατ. ευρώ από εισφορές ξενοδοχοϋπαλλήλων που έχει εισπράξει. Μετά το «κούρεμα» (PSI), το αποθεματικό του ΤΑΠΙΤ μειώθηκε από 380 εκατ. σε 120 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκε κατά 200 εκατ. ευρώ. Έτσι, η ενοποίηση των Ταμείων με επιπλέον κατάργηση παροχών Πρόνοιας έχει ήδη δρομολογηθεί.
Ίδια εικόνα επικρατεί και στη χορήγηση των επιδομάτων ασθένειας, αλλά και άλλων παροχών, αφού στον πρώην «ειδικό λογαριασμό ξενοδοχοϋπαλλήλων» του ΙΚΑ έχει μείνει μονάχα μια υπάλληλος για να εξυπηρετεί περίπου 24.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους στην Αττική. Έτσι, για παροχές ασθενείας η μέση αναμονή του εργαζόμενου είναι 4-5 μήνες.
Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στο υπουργείο Εργασίας, όπου τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου θα παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα ενάντια στις περικοπές, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 22 Οκτώβρη, στη γενική συνέλευση του συνδικάτου στις 4 Νοέμβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Κατατέθηκε υπόμνημα απαιτώντας ανάμεσα σε άλλα να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες στο ΤΑΠΙΤ και στο ΙΚΑ, για να αποδίδονται άμεσα οι παροχές σε χρήμα και σε είδος. Να επανέλθει άμεσα ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, όπως ήταν πριν από τη μείωση και να αποδοθεί σε όσους το έχουν λάβει από τότε το ποσό που έχει περικοπεί παράνομα και άδικα. Να σημειωθεί ότι ορίστηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στη 1 μ.μ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.