Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Η συμμετοχή του Συνδικάτου μας στην σημερινή κινητοποίηση των Υγειονομικών στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου


                                                                      Δελτίο Τύπου

Στην κινητοποίηση  που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία με σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού» που κάλεσε το σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν.Λασιθίου, σήμερα 7 Απρίλη,Παγκόσμια μέρα Υγείας,  συμμετείχε το σωματείο μας  μαζί με τον Σύλλογο  Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου όπου και καταθέσαμε το παρακάτω Ψήφισμα: 

 Ψήφισμα 
Οι υπογράφοντες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των υγειονομικών για τις 7 Απρίλη, μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου ενώνοντας την φωνή μας με τους Υγειονομικούς για την άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η πανδημία του κορονοϊού έδρασε ως καταλύτης αποκαλύπτοντας τη τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, τις τεράστιες συσσωρευμένες ελλείψεις και προβλήματα, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει και παίρνει. Η ήδη καθυστερημένη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. 

Διεκδικούμε:
•    Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στους 4 Δήμους του Νομού. Να λειτουργήσουν οι 3 κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.  Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που θα χρειαστούν τώρα, περισσότερο από ποτέ.
•    Να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία όπως και το προσωπικό με ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
•    Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Οι ελλείψεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού Λασιθίου είναι τεράστιες .Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο δεν έχει μάσκες. Οι ειδικές στολές προστασίας  είναι ελάχιστες, δεν επαρκούν για το προσωπικό των νοσοκομείων, αρκούν για να καλύψουν λίγα περιστατικά στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας  και στο  ΚΥ Οροπεδίου.  

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου

«ΤΑΛΩΣ» - Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων 
και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Λασιθίου 


Βίντεο από την κινητοποίηση

 
 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.