Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση του Συνδικάτου μας για την στήριξη των Μάχιμων Υγειονομικών και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Συμμετέχουμε στις 7 Απρίλη 12:00 σε όλα τα Νοσοκομεία του Νομού
στην ημέρα δράσης για την στήριξη των μάχιμων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.
Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.

Οι ευθύνες της κυβέρνηση αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες για την κατάσταση στο σύστημα υγείας, που ήταν τραγική ακόμα και πριν την εκδήλωση της πανδημίας. Η πανδημία ως καταλύτης αποκάλυψε τη γύμνια τους.
Αν κάτι μας κρατά είναι η ακούραστη δράση των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων στα νοσοκομεία, του λαού μας που ακολουθεί τις επιστημονικές κατευθύνσεις σε σχέση με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνει.
Η κυβέρνηση όμως εξακολουθεί να κρατά τους υγειονομικούς χωρίς όπλα. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στις ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αισχροκέρδεια από τον ιδιωτικό τομέα υγείας που σπεύδει να θησαυρίσει πάνω στην αγωνία του κόσμου, στα μέτρα ατομικής προστασίας που λείπουν ακόμα και από τους γιατρούς. Η κυβέρνηση να μην καμαρώνει για το χρόνο που «έχει κερδίσει» από την αργή εξέλιξη ως τώρα της επιδημίας, καθώς είναι χρόνος που δεν έχει εκμεταλλευτεί για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, την ώρα που η εξέλιξη της επιδημίας είναι μπροστά μας.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.

Γι' αυτό απαιτούμε:

•    Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στους 4 Δήμους του Νομού. Να λειτουργήσουν οι 3 κλίνες  ΜΕΘ που είναι κλειστές στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.  Σε κάθε περίπτωση  πρέπει να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις και να ανοίξουν περισσότερες κλίνες ΜΕΘ που θα χρειαστούν τώρα, περισσότερο από ποτέ.
•    Να επιταχθούν άμεσα τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα σε Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία όπως και το προσωπικό με ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
•    Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς. Οι ελλείψεις των νοσοκομείων και κέντρων υγείας του νομού Λασιθίου είναι τεράστιες .Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στο Οροπέδιο δεν έχει μάσκες. Οι ειδικές στολές προστασίας  είναι ελάχιστες, δεν επαρκούν για το προσωπικό των νοσοκομείων, αρκούν για να καλύψουν λίγα περιστατικά στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας  και στο  ΚΥ Οροπεδίου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.