Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Την 1η του Μάη απεργούμε για να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά μας


Η 1η του Μάη δεν είναι μια ευκαιρία να ξεχυθούμε στους αγρούς και να φτιάχνουμε στεφάνια! Είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Εργατιάς και  γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διαδηλώσεις και
πορείες, με σκοπό την προβολή των κοινωνικών και οικονομικών επιτευγμάτων, αλλά και προβλημάτων της διεθνούς εργατικής τάξης.

Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας το 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. 

 
Η 1η του Μάη λοιπόν, δεν είναι αργία - είναι Απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και απεργούμε στην μνήμη των νεκρών του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών του Μάη του ’36, των 200 εκτελεσμένων στην Καισαριανή τον Μάη του ’44. 

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες της εργατιάς!
 
Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει "μουδιασμένους" από την πανδημία του κορωνοϊού, αποκλεισμένους στα σπίτια μας από την καραντίνα και την καρδιά μας σφιγμένη από τον φόβο του ιού και του τί θα μας συμβεί αύριο.

Πολλοί συνάδελφοί μας ζουν με την αβεβαιότητα αν θα ανοίξει το ξενοδοχείο που δούλευαν, αν θα συμπληρώσουν ένσημα για το ταμείο ανεργίας, αν θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους, αν θα μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Εμείς, συνεχίζουμε με τις αγωνιστικές μας  πρωτοβουλίες, να στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων, για μόνιμη, σταθερή δουλειά με δίκαιη αμοιβή.
 
Στεκόμαστε στο πλάι όσων αγωνίζονται και διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις, κατώτερο βασικό μισθό 751 ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς και τα ημερομίσθια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.
 Συμμετέχουμε στη συμβολική Πρωτομαγιάτικη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συμπνέουμε και συμπλέουμε με το αδελφό Συνδικάτο Ν. Αττικής του οποίου την ανακοίνωση δημοσιεύομε.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.