Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού-Τουρισμού του Π.Α.ΜΕ

                                   ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ 
                                                  ΑΠΟ ΤΟ 5ΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ 8ΩΡΟ
                                                                   Φεβρουάριος 2018
Να χτυπήσει συναγερμός σε όλους τους χώρους δουλειάς!
Καμία εξουσιοδότηση δεν έχει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας  από τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου να υπογράψει την κατάργηση δικαιωμάτων που θα ανατρέψει τη ζωή μας. 
Να μη τολμήσουν να υπογράψουν την βαρβαρότητα που θέλουν οι εργοδότες για να μας στύψουν ακόμη περισσότερο.  

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να  γίνει μέλος του σωματείου του, να συμμετέχει στις συλλογικές διαδικασίες, να μη επιτραπεί στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές να χειροτερεύσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας μας. 
Στην επιδίωξή τους να μας πάνε για δουλειά μέχρι θανάτου και μάλιστα απλήρωτη, να απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά, παίρνοντας  την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας!

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού ανακοίνωσε σήμερα 16 Φλεβάρη 2018, δυο εβδομάδες μετά το Συνέδριο στο οποίο μίλησε για «ανανέωση της υπάρχουσας ΣΣΕ», ότι πρότεινε στους ξενοδόχους την ΑΠΟΛΥΤΗ κατάργηση του σταθερού ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας.
Για το διάστημα από Ιούλη μέχρι και Σεπτέμβρη για τα εποχικά ξενοδοχεία της χώρας στα οποία δουλεύει η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, δεν θα υπάρχει ούτε ωράριο, ούτε ρεπό.
Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε και όσο θέλει ο ξενοδόχος.
Κι όσο για πληρωμή, θα πάρουν -αν προλάβουν- ρεπό… όταν κλείσει το ξενοδοχείο.
Πρόκειται για την πιο αντιδραστική πράξη μιας πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία που είναι εδώ και χρόνια ο λαγός για όλα τα αντεργατικά σχέδια που εξυφαίνει το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η ΕΕ.  
Ξηλώνει σε κάθε υπογραφή της ένα-ένα ό,τι κατακτήθηκε στα 40 προηγούμενα χρόνια. 
Θέλουν να μας πάνε χρόνια πίσω, όταν δουλεύαμε χωρίς ωράριο για ένα κομμάτι ψωμί!
Η πρόθεσή της να εμφανίσει στην ίδια συλλογική σύμβαση μια ενδεχόμενη αύξηση 2% είναι το πιο κάλπικο επιχείρημα, αφού η μείωση από την κατάργηση του 5θημερου και του 8ωρου θα ξεπεράσει το 30% και θα σημάνει χιλιάδες απολύσεις! 
Οι δε ισχυρισμοί της ότι ο εργαζόμενος θα μπορεί αν θέλει να μη δέχεται να δουλεύει παραπάνω, δεν περνά ούτε σε αφελείς. 
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο είχαμε προειδοποιήσει για την εξέλιξη αυτή εδώ και δυο μήνες. Για τις συκοφαντίες και βρισιές που εκτοξεύουν οι θρασύδειλοι προδότες της τάξης μας προκαταβολικά για να θολώσουν το τοπίο, τζάμπα ο κόπος.
Τους ξαναλέμε να μην παίζουν με τη ζωή των εργαζομένων, γιατί δεν θα βρουν χέρι να υπογράψει τα αίσχη τους. 
Δεν τους εξουσιοδότησε κανείς να υπογράψουν το σακάτεμα όλου του κλάδου. Στην ουσία δεν εκπροσωπούν κανέναν εργαζόμενο. 
Είναι μια προδοτική για τα συμφέροντά μας μειοψηφία. 
Οι εργαζόμενοι να μαζικοποιήσουν τα συνδικάτα και να πετάξουν από πάνω τους εργοδοτικά τσιράκια σαν αυτούς που υπογράφουν την ταφόπλακα των δικαιωμάτων μας, της ίδιας μας της ζωής.
Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ να αναλογιστούν τις βαριές ευθύνες που έχουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους. 
Με ευθύνη τους να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Διοίκησης και να συζητηθεί η εγκληματική πρόταση που φέρει την υπογραφή του προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας.
Τα σωματεία σε όλη τη χώρα να ενημερώσουν με επείγουσες διαδικασίες τους εργαζόμενους και να παρθούν αποφάσεις που να καταδικάζουν κάθε σκέψη να περάσει η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς και της εβδομαδιαίας ανάπαυσης.
Να απαιτήσουμε αυξήσεις με κριτήριο τις ανάγκες μας.






ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.ΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.