Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εικόνες από την απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φλεβάρη 2016





Απεργούμε σήμερα εκφράζοντας κάθετα την αντίθεσή μας στον νέο νόμο για το ασφαλιστικό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Ένα νόμο –έκτρωμα που αν τα καταφέρουν θα είναι η ταφόπλακα στην ασφάλισή μας.





Οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους έχουν τη στρατηγική τους, κι εμείς;...
Εμείς πρέπει να δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει!...




Απεργούμε και θέτουμε επιπλέον αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης στα ξενοδοχεία στον επισιτισμό και στα ζαχαρώδη που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, να επανέλθει η υποχρεωτικότητα για τους εργοδότες είτε είναι μέλη συνδέσμων ξενοδόχων είτε όχι και να πληρωνόμαστε με βάση αυτές τις συμβάσεις και όχι τις ατομικές συμβάσεις πείνας που καλούν τους εργαζόμενους εκβιαστικά να δεχτούν.

Απεργούμε για να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ειδικά η διαλείπουσα, που ακυρώνει εργατικά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα από τους εργαζόμενους και αφήνει ξεδιάντροπα τους εργοδότες να ασυδοτούν και να τρομοκρατούν με την απειλή των μειωμένων μεροκάματων ή της μη επαναπρόσληψης του εργαζόμενου.






Απεργούμε γιατί είναι εμφανές ότι δε θα σταματήσουν εδώ, όπως δε σταμάτησαν στο πρώτο μνημόνιο, όπως δε σταμάτησαν στο δεύτερο. Το μακροχρόνιο σχέδιο τους λέγεται Μάαστριχτ, συνθήκη της Λισαβώνας, λευκή βίβλος, οδηγία Μπολκενστάιν, λέγεται Ευρώπη 2020...

 Η ασφάλιση είναι δικαίωμα!
Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
«Δικαιοσύνη» και «αναδιανομή» φτώχειας και όχι πλούτου... 
Αυτό αντιπαλεύουμε σήμερα με την απεργιακή μας κινητοποίηση, γι’ αυτό εκφράζουμε την αντίθεσή μας και γι αυτό θα παλέψουμε να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος!

 















Γιατί δεν επιστρέφονται στα Ταμεία τα χρήματα που οφείλει το κράτος;;;


Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τς προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.