Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση: Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!


Ένας χρόνος Πανδημίας. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή.


Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του,

μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του.
 
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει ενώ παράλληλα μετατρέπεται στην πανδημία σε σύστημα μιας νόσου. Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού. Ήδη μετράμε νεκρούς μέσα από τους εργασιακούς χώρους, εκατοντάδες νοσούντες και ακόμα περισσότερους σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία προχωράει την επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, δίχως φρένο. Χιλιάδες συνάδελφοι του κλάδου βρίσκονται στην ανεργία. Χιλιάδες συνάδελφοι έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα τους, είτε βρίσκονται σε αναστολή είτε σε άλλα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρηματικών κερδών. Χιλιάδες συνάδελφοι ντελιβεράδες εργάζονται κακοπληρωμένοι κάτω από νέα απάνθρωπα ωράρια, χωρίς μέτρα προστασίας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!


Μιλούν για lockdown! Μας κοροϊδεύουν! Τα lockdown είναι μόνο για μας, για να μην μιλάμε, να μην οργανώνουμε την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε στην υγεία μας, στο εισόδημα μας, στο δικαίωμα στη σταθερή εργασία! Μας θέλουν με κλειστό το στόμα, υποταγμένους στην κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Δυναμώνουν την καταστολή στους χώρους δουλειάς, χώρους εκπαίδευσης και στις γειτονιές! Στις γειτονιές παρελαύνουν αύρες, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και χτυπούν, τρομοκρατούν, βρίζουν εργαζόμενους και νεολαία. Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί!


Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!


Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των σωματείων, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.
Η απάντηση σήμερα εκφράζεται με άμεσες διεκδικήσεις προς το κράτος και την εργοδοσία, με αφοβία μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•    Να μη μείνει κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους μέχρι τις 25 Μάη.
•    Να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχικοί, σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, το αργότερο ως τις 25 Μάη που προβλέπεται από τη ΣΣΕ. Το ίδιο σε ό,τι έχει να κάνει με ξεναγούς, οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, τουριστικούς συνοδούς κλπ.
•    Να τεθούν σε αναστολή με μισθό και ασφάλιση ίση με τον βασικό μισθό της ισχύουσας κλαδικής ΣΣΕ από 25 Μάη έως 30 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι των εποχιακών επιχειρήσεων που δεν θα λειτουργήσουν την θερινή περίοδο.
•    Να πιάσουν δουλειά όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι από τα εργολαβικά.
•    Να εφαρμοστούν οι ΣΣΕ σε ό,τι αφορά τους μισθούς και τους όρους δουλειάς, χωρίς τους διαχωρισμούς που προβλέπει η νέα κλαδική ΣΣΕ στα ξενοδοχεία, με 5θημερο 8ωρο και δυο συνεχόμενα ρεπό τη βδομάδα.
•    Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
•    Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
•    Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς
•    Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δε θα δουλέψουν το καλοκαίρι του 21.
•    Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση.
•    Διενέργεια διαγνωστικών τεστ, δημοσία, δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα με ευθύνη του ΕΟΔΥ  και της εργοδοσίας  στα Ξενοδοχεία με το άνοιγμα της σεζόν.
•    Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους.
•    Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού.
•    Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.