Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Δελτίο τύπου για την παρέμβαση στον ΕΦΚΑ

 

                               Τρίτη, 9 Φλεβάρη 2021

 

Πάνω από 80.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι 

Από κυβέρνηση και ξενοδόχους.


Τα παραμύθια με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων τελειώνουν σε αντίθεση με τα βάσανα και τα αδιέξοδα που μεγαλώνουν για τις εργατικές οικογένειες.


Οι παραπάνω από 80.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που έκαναν μονομερείς δηλώσεις αναστολής της σύμβασης τους γιατί οι εργοδότες τους δεν μπήκαν ποτέ στον «κόπο» να το κάνουν οι ίδιοι ή γιατί ποτέ δεν άνοιξαν τα ξενοδοχεία τους, παραμένουν ως σήμερα ανασφάλιστοι!!!


Το κράτος που μπούκωσε τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με ζεστό χρήμα από την αρχή της πανδημίας, όχι μόνο δεν έδωσε ως τώρα ούτε δεκάρα στον ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν έστειλε ούτε τις ΑΠΔ όπως όφειλε. 


Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι μας να είναι ασφαλιστικά ακάλυπτοι. Χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες να μην μπορούν να λάβουν τα επιδόματα μητρότητας και πολλοί να μην μπορούν να λάβουν ούτε το επίδομα ανεργίας. 


Το Συνδικάτο μαζί με επιχειρησιακά σωματεία από ξενοδοχεία της Αττικής πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να δοθούν άμεσα όσα οφείλονται στους εργαζόμενους, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η κυβέρνηση στράγγιξε κυριολεκτικά και τα ελάχιστα μέτρα στήριξης που είχαν προβλεφθεί για να αφοσιωθεί στο σκοπό της: να δώσει ό,τι απέμεινε από τα χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού στα μεγάλα μονοπώλια. 


Προειδοποιήσαμε τα στελέχη του υπουργείου να πάψουν να παίζουν με τις ζωές των εργαζομένων και να αναλάβουν την στοιχειώδη ευθύνη τους. Να πληρώσουν και να ασφαλίσουν τους 80.000 εργαζόμενους. Να διασφαλίσουν με νόμο την επαναπρόσληψη  τους και να βάλουν στους λογαριασμούς τους όσα τους οφείλουν.
Τέλος, για ακόμη μια φορά καλέσαμε τον υπουργό εργασίας να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σωματείων μας, όπως άλλωστε έτρεξε να κάνει με εκπροσώπους του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ αμέσως μόλις ανέλαβε.
Έτσι κι αλλιώς όμως η συγκέντρωση μας την Παρασκευή 12 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι θα του δώσει το μήνυμα που νομίζει ότι θα μπορεί να αγνοεί για καιρό ακόμη.
Τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα είμαστε ΕΜΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΌΔΗΜΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΆ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.