Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Καταγγελία για απολύσεις στο Ηράκλειο Κρήτης


 


Τρίτη, 9 Φλεβάρη 2021


Καταγγέλλουμε την εργοδοσία στο ξενοδοχείο που είναι μέτοχος βουλευτής του ΜΕΡΑ 25

στο Ηράκλειο Κρήτης, που εν μέσω πανδημίας απολύει εργαζόμενους και μάλιστα εκλεγμένους συνδικαλιστές του κλάδου, όπως είναι ο πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης.
Οι ξενοδόχοι όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν πλήρωσαν δεκάρα τσακιστή από την τσέπη τους αλλά έχουν πάρει και εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές από την κυβέρνηση. Και τώρα απολύουν εργαζόμενους γιατί την προηγούμενη σαιζόν δεν έβγαλαν τα κέρδη που ήθελαν ή δεν θα βγάλουν την επόμενη αυτά που θέλουν, χτυπώντας ταυτόχρονα το οργανωμένο κίνημα, τα σωματεία των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου ένα έχουμε να πούμε:
Δεν φτάνει που απαλλαχτήκαν από όλα, δεν φτάνει που ακόμα και τα ψίχουλα των 534€ της αναστολής – για όσους τα δικαιούνται – τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ από την τσέπη μας αφού οι κυβερνήσεις τους όλα τα χρόνια μας έχουν γονατίσει από τη φορολογία τώρα ξεκινάνε τις μαζικές απολύσεις στέλνοντας τους ξενοδοχοϋπάλληλους στην ανεργία.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!
Στεκόμαστε στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων μας. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματέιου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας Ηρακλείου Κρήτης και την ανάκληση όλων των υπολοίπων απολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.