Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ VODAFONE ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015


Απαιτούμε την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των εκπροσώπων του Σωματείου μας με τη Διοίκηση της εταιρείας για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ). Στη συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι του Σωματείου μεταφέραμε στην Διοίκηση το ομόφωνα ψηφισμένο από τη Γενική μας Συνέλευση αίτημα για την ανανέωση της ΕΣΣΕ, με αξιοπρεπείς όρους και χωρίς μειώσεις.
Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνάντησης καταθέσαμε και τις εκατοντάδες υπογραφές συναδέλφων στη Vodafone που υποστηρίζουν αυτό το δίκαιο αίτημα.
Η στάση των εκπροσώπων της Διοίκησης ήταν παραπάνω από προκλητική δίνοντάς μας την απάντηση ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι υπογραφές των συναδέλφων. Το πιο σημαντικό και καινούργιο: χρησιμοποίησαν (αξιοποίησαν) την ύπαρξη κλαδικών σωματείων στο χώρο σαν βασικό πρόσχημα για την άρνηση υπογραφής ΕΣΣΕ επιβεβαιώνοντας όλες τις αντιρρήσεις και ανησυχίες μας για τις προτεραιότητες που θα έπρεπε να είχαμε ως εργαζόμενοι που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων και ΜΟΝΟ αυτά. Έχει περάσει σχεδόν ένα έτος από την λήξη της προηγούμενης σύμβασης με ευθύνη της Διοίκησης, η οποία σε συνέχεια των απολύσεων-αναγκαστικών παραιτήσεων, των εργολαβιών, της ευρύτατης χρήσης «ενοικιαζομένων» εργαζομένων με άθλιους μισθούς, δεν θέλει να έχει καμία δέσμευση απέναντι στους εργαζόμενους, καμία κατοχύρωση για τα ωράρια, τους μισθούς και τα επιδόματά μας, ώστε να είμαστε έρμαια στις διαθέσεις και τις οικειοθελείς παροχές της εργοδοσίας. Η ύπαρξη των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων δείχνουν ποιες οι πραγματικές διαθέσεις της εργοδοσίας για όσους συναδέλφους δεν καλύπτονται με επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας. Η διατήρηση των μισθών μας στα ίδια επίπεδα, παρά την έλλειψη σύμβασης, δεν πρέπει να ξεγελά και να εφησυχάζει κανέναν συνάδελφο. Ανά πάσα στιγμή η Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, όπως έχουν ήδη κάνει άλλες εταιρείες ακόμα και στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Συνάδελφοι, η υπογραφή αξιοπρεπούς ΕΣΣΕ είναι ζωτικής σημασίας. Αυτή είναι η ελάχιστη διασφάλιση για όλους μας, είναι δική μας κατάκτηση και αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.
Όσο σημαντική όμως και εάν είναι η ΕΣΣΕ, αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Οι απολύσεις, η εντατικοποίηση της εργασίας, η «ενοικίαση» εργαζομένων είναι φαινόμενα τα οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να τα σταματήσουμε.
Για όλα τα ανοιχτά αυτά θέματα και με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης προχωρούμε στην κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Vodafone την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015.
Αγωνιζόμαστε, συντονιζόμαστε, διεκδικούμε
Με την μαζική μας συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015, δηλώνουμε την απόφασή μας να υπογραφεί ΕΣΣΕ, να σταματήσουν οι απολύσεις, να υπάρξουν σταθερές σχέσεις εργασίας, με ίση αμοιβή για ίση εργασία για τους «ενοικιαζόμενους» συναδέλφους μας. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της «ενοικίασης» ανθρώπων τους οποίους οι εργοδότες θέλουν να χρησιμοποιούν ενάντια στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πλαίσια μια τακτικής του «διαίρει και βασίλευε».
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια 24ωρη απεργία δεν αποτελεί από μόνη της προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης. Αλλά είναι ένα βήμα από τα πολλά που θα γίνουν στο δρόμο της κλιμάκωσης ενός αγώνα για την υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης εργασίας.
Συντονιζόμαστε με όλα τα σωματεία του χώρου της κινητής τηλεφωνίας στην προοπτική ενός κοινού και καλά οργανωμένου απεργιακού αγώνα την επόμενη περίοδο.
Ενωμένοι στο Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε:

- ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ VODAFONE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.