Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου Caravel για τη συνάντηση ΣΕΤΕ - Υπουργού Εργασίας


Ανακοίνωση του Σωματείου Caravel

Τα προεκλογικά καυγαδάκια έκρυβαν έναν μεγάλο έρωτα κατά τα πρότυπα των νταηλίδικων δηλώσεων , ΄΄θα σκίσουμε τα μνημόνεια ΄΄, ΄΄θα καταργήσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους ΄΄Στις 10 Μάρτη σε συνάντηση του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ( ΣΕΤΕ ) Κου Ανδρέα Ανδρεάδη με τον Υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

  • Για να δεχτούν την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751Ε για τους νέους κάτω των 25 ετών να παγώσουν οι ασφαλιστικές εισφορές στα 511Ε.
  • Νέο πρόγραμμα VOUCHER στον τουρισμό 8.000 ανέργων (σσ. Οι ξενοδόχοι δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ γι’ αυτούς)
  • Να νομοθετηθεί νέο ευέλικτο πρόγραμμα κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, ώστε οι ξενοδοχουπάλληλοι να μην παίρνουν καθόλου REPOS και ν’ αναπληρώνονται με την λήξη της θερινής περιόδου. (Να θυμίσουμε ότι φέτος θα έχουμε αύξηση αφίξεων τουριστών στα 25 εκατ. Ένα εκατ. περισσότεροι από το 2014)
Παράλληλα, υπογράφθηκε στο Παρίσι νέα συμφωνία , από την κυβέρνηση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας κ’ Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ ) , για νέες μεταρρυθμίσεις. Συγχαρητήρια έδωσε η Ν.Δ. στον Κο Τσίπρα για την συμφωνία, που του υπενθύμισε ότι χαρακτήριζε αυτή την συνεργασία που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση Σαμαρά ως ‘’ συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης΄΄ και ΄΄Μαύρη Βίβλο του Νεοφιλελευθερισμού ΄΄ και καταψήφιζε όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, θεωρώντας ότι είναι ΄΄ το σκοινί που θα κρεμαστούμε’’. Σήμερα συνεργάζεται με τους Δήμιους. Ο Κος Τσίπρας απάντησε ΄΄ Δεν αισθάνομαι θηλιά στο λαιμό μου. ΄΄
Οι άνεργοι , οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι όμως νιώθουμε καθημερινά να σφίγγει η θηλιά όλο και περισσότερο , από τους ανεξόφλητους, λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, στεγαστικών δανείων, αύξηση φορολογίας , δημοτικών τελών, υγειονομικής περίθαλψης, μειώσεις μισθών , επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακής πρόνοιας, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, ακριβή ‘’δωρεάν’’ παιδεία. Αδυναμία κάλυψης βασικών αναγκών διατροφής , ένδυσης, διασκέδασης.
Συνάδελφοι , ΄΄ μήπως πρέπει να μας ανησυχούν αυτά που κάνουν για εμάς χωρίς εμάς’’. Επιβάλλεται να είμαστε σ’ επιφυλακή , συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας , στο κλαδικό Συνδικάτο μας, στη Τάξη μας. Πάντοτε ενήμεροι για τις εξελίξεις. Συμμετέχοντας στις ταξικές διαμαρτυρίες , διεκδικώντας το δίκιο μας για την ζωή που μας αξίζει , για να καρπωθούμε το κόπο μας , το αποτέλεσμα της δουλείας μας. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται δεν είναι για μας. Το αντίθετο μάλιστα ,είμαστε το λίπασμα, βασίζεται στην εξαθλίωση μας. Να γίνουμε φθηνότεροι , σκλάβοι στα σύγχρονα κάτεργα του ‘’ λίτου βίου’’ με ‘’σφιγμένο το ζωνάρι’’ ,
με φόβους κι ελπίδες,
βλέμμα με παρωπίδες,
γκέμια στη σκέψη,
ύπνο προς τέρψη.
Mας πείθουν ότι για να ονειρευτούμε
Πρέπει ν΄αποκοιμηθούμε.

Ανοίξτε τα μάτια και δυναμώστε μέσα από τον αγώνα .

Ο άμαχος πληθυσμός έχει τα περισσότερα θύματα.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΙΣΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.