Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Λωρίδα της Γάζας: Χτύπησαν πάλι σχολείο!

“Τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας”, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα.
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.

Καθημερινά στη μαρτυρική Γάζα διευρύνεται το αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, από τη φονική μηχανή του Ισραηλινού κράτους.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταγγείλει ότι τουλάχιστον το 80% των 1.669 Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί κατά τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού ήταν άμαχοι και 300 από αυτούς ήταν παιδιά. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε το Ισραήλ για "δυσανάλογες επιθέσεις χωρίς διακρίσεις" και ξεκίνησε έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα πολέμου. 

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ  προκλητικά και πολύ κυνικά δηλώνει πως: «Η επιχείρηση συνεχίζεται»…

Το Συνδικάτο «ΤΑΛΩΣ» δεν γίνεται να παραμείνει αδιάφορο για τη  σφαγή που γίνεται στη γειτονιά μας.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη σφαγή στην Παλαιστίνη, καθώς το προηγούμενο διάστημα με τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ εκπαίδευε τους δολοφόνους της Γάζας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση παίζει επικίνδυνα παιχνίδια αφού καταδικάζει φραστικά την εισβολή, αλλά δεν αρνείται την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. 

Σαν Άνθρωποι δεν μπορούμε να  κλείσουμε τα μάτια στο αποτρόπαιο έγκλημα των στρατευμάτων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. 


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δοκιμαζόμενο Λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζουμε τις επιθέσεις και ζητούμε από την Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Λαό της Παλαιστίνης, να αποτραπούν χερσαίες επιχειρήσεις και να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές. 
  • Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού, και να αρθεί κάθε μορφής αποκλεισμός των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
  • Να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67.
  • Να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Άγ. Νικόλαος 3 Αυγούστου 2014

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου "ΤΑΛΩΣ"







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.