Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ενημέρωση Εργαζομένων

 Eργατικό Κέντρο Λάρισας 
και ΠΑΜΕ για τα "πεντάμηνα" της "κοινωφελούς εργασίας"

Καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στα λεγόμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κάνουν το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας.
Υπό τον τίτλο
"Εμπαίζουν τους ανέργους στα πεντάμηνα", το ΕΚΛ αναφέρει: "Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία των ανέργων στα 5μηνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλών ανέργων που έκαναν αίτηση για να προσληφθούν στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ είναι επιτυχόντες και βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΟΑΕΔ, οι επιβλέποντες φορείς, δηλαδή οι εργοδότες, αρνούνται να τους τοποθετήσουν στην εργασία τους.

Υπάρχουν φορείς που αλλάζουν αυθαίρετα τις ειδικότητες, άλλοι φορείς ζητούν ετεροχρονισμένα νέα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες στα προγράμματα να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα.

Παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι στα προγράμματα παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την ίδια στιγμή που εργάζονται κανονικά. Η ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση βαραίνει συνολικά την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Εργασίας.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία των ανέργων.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, τους εργαζόμενους στα προγράμματα να απευθύνονται χωρίς καθυστέρηση και δισταγμό στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στα σωματεία τους, στην οδό Εργατικής Πρωτομαγιάς 6 και στα τηλέφωνα 2410 250708, 532459.
Να μην αφήσουμε να γίνει καθεστώς η δουλειά χωρίς δικαιώματα. 
Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε".

Πηγή:  http://www.ertopen.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.