Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Κάλεσμα στην Απεργία 17 Απριλίου

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ!

Αγ. Νικόλαος Κ. Πλατεία 10:30

Ιεράπετρα Κ. Πλατεία 10:30

Σητεία Κ. Πλατεία 10:30

 

Η Ζωή μας  Ή τα κέρδη τους

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, παίρνοντας δύναμη από το μεγάλο ποτάμι διεκδίκησης με το οποίο ενώσαμε στις 28 Φλεβάρη, την οργή μας για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του εγκλήματος στα Τέμπη και την αγανάκτηση μας για την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και επιδεινώνουν συνεχώς τις συνθήκες της εργασίας και της ζωής μας. Παίρνουμε δύναμη επίσης από τις τεράστιες κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου του Λασιθιώτικου λαού για την Δημόσια -Δωρεάν Υγεία με αποκορύφωμα το Παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο στο Σελινάρι και τις κινητοποιήσεις του Σητειακού λαού ενάντια στα πράσινα κοράκια της ενέργειας που μαυρίζουν την ζωή μας για να αυγατίσουν τα κέρδη τους!   

 

Στις 17 Απρίλη βγαίνουμε περισσότεροι στο δρόμο γιατί δεν πάει άλλο!

 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για βελτίωση των όρων αμοιβής και εργασίας, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό  που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και θα μας οδηγήσουν να έχουμε τις κατακτήσεις που αξίζουμε. Φτάνει πια με τη λογική του συμβιβασμού και των μειωμένων απαιτήσεων που ακολουθεί χρόνια τώρα η ηγεσία της Ομοσπονδίας μας, παραδίδοντας το 8ωρο και το 5ημερο τα συνεχόμενα ρεπό, με αντάλλαγμα αυξήσεις – ψίχουλα. Έχουμε πια μεγάλη πείρα από την απάτη της ανάπτυξης για όλους. Οι επιχειρήσεις του κλάδου θησαυρίζουν και εμείς σακατεμένοι και με άδεια πορτοφόλια, προσπαθούμε να επιβιώσουμε. 

 

Εργαζόμαστε σε έναν κλάδο που χρόνο με το χρόνο καταγράφει όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία,  που προσελκύει νέες μεγάλες επενδύσεις , που τα  έσοδα του ξεπέρασαν το 2023  τα 20 δις, με 80 χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, με μισθούς που βρίσκονται κάτω από τις αντίστοιχες αποδοχές του 2011, με απαράδεκτες συνθήκες εντατικοποίησης  και καθεστώς απασχόλησης  τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και τη δουλειά μέσω εργολάβων – δουλέμπορων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζούμε για να δουλεύουμε, να κάνουμε εκπτώσεις στη διατροφή, την υγεία, την μόρφωση των παιδιών μας και τη ζωή μας συνολικά, η ακρίβεια να εξαφανίζει το εισόδημα μας σε λίγες μόνο μέρες, να δουλεύουμε στον τουρισμό και να μην μπορούμε να πάμε διακοπές! 

 

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

 

Δεν συμβιβαζόμαστε με την αύξηση- κοροϊδία  από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτερου μισθού από την κυβέρνηση. Απαιτούμε να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στα συνδικάτα. Γυρίζουμε την πλάτη  στη λογική του κοινωνικού εταιρισμού και στις διεκδικήσεις που έχουν κριτήριο τις αντοχές της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν περιμένουμε σωτήρες, η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση στα σωματεία μας, στον συλλογικό μας αγώνα.

 

Απαιτούμε:

·        Εφαρμογή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε Ξενοδοχεία και Επισιτισμό

·        Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγµατεύσεων στα Συνδικάτα.

·        Να αποσυρθούν όλοι οι απαράδεκτοι όροι διευθέτησης του εργάσιµου χρόνου, 10ωρου, 7ηµερου και µη συνεχόµενων ρεπό.

·        Ουσιαστικές αυξήσεις στους µισθούς. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόµενες τιµές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

·        Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωµατώνοντας την περίοδο 2012-2023.

·        Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύµβασης, της µετενέργειας κ.ο.κ.

·        Σταθερή δουλειά µε δικαιώµατα. 7ωρο - 5ήµερο - 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζοµένων, στις ελαστικές µορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.

·        Να επιστρέψουν στα ΒΑΕ όλες οι ειδικότητες του κλάδου, όπως προϋπήρχαν.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ

Αγ. Νικόλαος Κ. Πλατεία 10:30

Ιεράπετρα Κ. Πλατεία 10:30

Σητεία Κ. Πλατεία 10:30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.