Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Κάλεσμα ΤΑΛΩΣ για Απεργιακή Κινητοποίηση την 22.02

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Όλοι μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 12 ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο

Ο αγώνας ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης εργοδοτών δεν σταματά. 

Εδώ και τώρα απαιτούμε, την υπογραφή νέας Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης,  την υποχρεωτική της εφαρμογή παντού και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι ,

Καμία αναμονή! ΝΔ,  ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα περάσματα τους από την διακυβέρνηση της χώρας έφτιαξαν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των εργοδοτών, ισοπεδώνοντας εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι ελάχιστες κλαδικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται, για να έχουν υποχρεωτική εφαρμογή πρέπει να μη θίγουν τα κέρδη των ξενοδόχων, γιατί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποίησε η Ν.Δ , θέλει οι μισθοί να καθορίζονται από τους υπουργούς εργασίας, κατ’ επιταγή των εργοδοτών.

Οι πολυετίες αφού καταργήθηκαν με τα αντεργατικά νομοσχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, συνέχισαν να μην υπολογίζονται και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επιδόματα ανεργίας όχι μόνο συνέχισαν να είναι πετσοκομμένα, αλλά ετοιμάζονται να γίνουν επιδόματα "εργασίας" για να έχουν τα αφεντικά φθηνά εργατικά χέρια.

«Παρά τα "δωράκια" των κυβερνήσεων και τη στήριξη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας προς του ξενοδόχους, τους μεγαλοεστιάτορες, τις μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες, παραδίδοντας με κάθε συλλογική σύμβαση κι άλλα εργασιακά δικαιώματα, οι μεγαλοεργοδότες εξακολουθούν σε πολλές περιπτώσεις να καταστρατηγούν τις συμβάσεις που οι ίδιοι υπογράφουν, ακόμα και όταν είναι στα μέτρα τους.

Αρνούνται να πληρώσουν τα επιδόματα πολυετιών που είναι υποχρεωτικά και χωρίς προϋποθέσεις με βάση την Κλαδική Σ.Σ.Ε στα ξενοδοχεία, κάνουν κουρελόχαρτο συνολικά τις συμβάσεις αφού η ίδια η κυβέρνηση επιδιώκει την οριστική κατάργηση τους, καθώς τις περιφέρει στα υπουργικά γραφεία για μεγάλο χρονικό διάστημα κρατώντας ομήρους χιλιάδες εργαζόμενους. Ακριβώς το ίδιο κάνουν τα τελευταία 2 χρόνια με την Κλαδική ΣΣΕ του επισιτισμού η οποία αν και έχει υπογραφή 2 χρόνια τώρα κηρύχτηκε υποχρεωτική τους τελευταίους 8 μήνες! και λήγει σήμερα με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι στον επισιτισμό να αμείβονται με την Γενική Σ.Σ.Ε.    

Η τακτική των ξενοδόχων του Μιραμπέλλου να αποφεύγουν σαν τον «διάολο το λιβάνι» να υπογραφή Τοπική Κλαδική Σ.Σ.Ε. δείχνει την ακόρεστη δίψα τους για ακόμη περισσότερα κέρδη πάνω στις πλάτες μας.  Μόνο ο δικός μας , μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να επιβάλει αυξήσεις χωρίς αντισταθμιστικά μέτρα για την εργοδοσία. Μόνο η οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων κατά ξενοδοχείο και όμιλο μπορεί να εγγυηθεί την  απαρέγκλιτη εφαρμογή των δικαιωμάτων μας. 

Φτάνει πια! Την ίδια ώρα, που όλοι εμείς  καλούμαστε να επιβιώσουμε με μισθούς ψίχουλα σε συνθήκες εξοντωτικής ακρίβειας, με την εκμετάλλευση να χτυπά κόκκινο, η κυβέρνηση συνεχίζει το πετσόκομμα του εποχικού επιδόματος ανεργίας για να μπορεί να μοιράζει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους τουριστικούς ομίλους.

Ούτε βήμα πίσω! Η τύχη της νέας  συλλογικής σύμβασης του νομού μας βρίσκεται στα χέρια όλων των εργαζομένων του κλάδου.

Να πέσουν πάνω σε ένα οργανωμένο τείχος αντίσταση , οι διακαής πόθοι των εργοδοτών μας για διευθέτηση του χρόνου εργασίας, για την κατάργηση του 8ωρου , την καταπάτηση του 5ημερου χωρίς προσαυξημένη πρόσθετη αμοιβή  και το ξήλωμα επιπλέον δικαιωμάτων.   

Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε :

        Να συνεχιστεί η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όσους έχει διακοπεί και να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους για όλο το διάστημα της ανεργίας τους, μέχρι να αρχίσουν ξανά να εργάζονται.

        Να υπογραφεί νέα Τοπική κλαδική ΣΣΕ για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία στο νομό με αυξήσεις στους μισθούς ,  5ημερο – 8ωρο.

        Να αρχίσει άμεσα η προετοιμασία των συνδικάτων για την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης στον Επισιτισμό με ευθύνη της Ομοσπονδίας.

        Να κηρυχθούν ως Γενικώς υποχρεωτικές οι Συλλογικές Συμβάσεις που υπογράφονται.

        Μέτρα προστασίας κατά της ακρίβειας και των πλειστηριασμών.

 

Όλοι μαζί στον αγώνα με σημαία τα δικαιώματα μας! 

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.