Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Κάλεσμα Συμμετοχής στο Συλλαλητήριο Εργατικών Σωματείων

 

Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. ν. Λασιθίου

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Λασιθίου “Τάλως”

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τετάρτη 8 ΜΑΡΤΗ 6:30μμ Κ. Πλατεία Αγίου Νικολάου

 

ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ — ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Μόνο θλίψη και οργή προκαλεί σε όλους εμάς το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι ένα ακόμη δυστύχημα, αλλά ένα ακόμη έγκλημα.

Το πολύνεκρο δυστύχημα ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ιδιωτικοποίησαν τις σιδηροδρομικές μεταφορές. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες, όλων των κυβερνήσεων που άφησαν το σιδηρόδρομο με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών και δεν παραγράφονται με την παραίτηση ενός υπουργού, ούτε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για ανθρώπινα λάθη.

Είναι αυτοί που υλοποίησαν διαχρονικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ξεκίνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, όταν έδωσε αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Ιταλική Εταιρεία πριμοδοτώντας την μάλιστα με 250 εκ ευρώ. Σύμβαση που επικύρωσε και η κυβέρνηση της ΝΔ τον Ιούλιο του 2022 με αποτέλεσμα η ιταλική εταιρεία να τσεπώσει 750 εκατομμύρια ευρώ για 15 χρόνια, εκτελώντας την "άγονη γραμμή" Αθήνα Θεσσαλονίκη!

Είναι οι ίδιες πολιτικές που τσακίζουν τους μισθούς μας, που αφήνουν εκτεθειμένους τους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες, στα ξενοδοχεία, χωρίς μέτρα προστασίας, να σακατεύονται και κάποιοι συνάδελφοι μας να μην γυρνάνε σπίτι!

Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πέταξαν στο καλάθι των άχρηστων τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω διαχρονικά, αλλά και λίγες μέρες πριν τη νέα, ανείπωτη τραγωδία, όταν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν ότι οι αποφάσεις των τελευταίων κυβερνήσεων είναι υπεύθυνες όχι μόνο για όσα δυστυχήματα έγιναν, αλλά και για όσα ήταν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν. 

Το μόνο που υπεύθυνα έπραξαν κράτος και κυβέρνηση ήταν να βγάζουν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές. Ακόμη και σήμερα προκλητικά και ξεδιάντροπα τρέχουν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς που απεργούν για το δυστύχημα.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!

Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων, όπως και των προηγούμενων σε αντίστοιχες περιπτώσεις, περισσεύουν.

Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει

·         Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Νομό μας  ανταποκρινόμενοι στις άμεσες ανάγκες για αίμα για τους δεκάδες τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα, να δείξουν την έμπρακτη στήριξη στους τραυματίες και τις οικογένειες τους .

·         Στον Άγιο Νικόλαο την Κυριακή 5 Μαρτίου, απέναντι από το νοσοκομείο, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο (είσοδος από εργατικές κατοικίες) 10:00-13:30.

·         Στην Νεάπολη στο ΚΥ Διαλυνάκειο την Τετάρτη 8 Μαρτίου 16:30-19:30.

·         Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

·         Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

Όλες και όλοι στο Συλλαλητήριο των Εργατικών Σωματείων

Τετάρτη 8 ΜΑΡΤΗ 6:30μμ Κ. ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΆΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.