Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Δωρεάν επιμορφωτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης

  

Ξεκινάει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την Προφύλαξη από τον SARS-CoV-2 και τα Μέτρα Πρόληψης στους εργαζομένους της Κρήτης

Η Πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ύστερα από τη θετική πορεία και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος με μια εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε τους 100.000 χρήστες και την γενική παραδοχή από τους επισκέπτες του Τουρισμού, τους φιλοξενούμενους μας, ότι η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έγινε με το μέγιστο επαγγελματισμό, ξεκινά η υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Οι στόχοι του προγράμματος παραμένουν ίδιοι:

-να εφοδιάσει τους επιμορφούμενους με γνώσεις, μεθόδους και δεξιότητες για την ατομική τους προστασία και για την παροχή υπηρεσιών με υγειονομική ασφάλεια

-να εκπαιδεύσει σε πρακτικές και ενέργειες αποτροπής της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την Covid-19.

-να ενισχύσει την αξιοπιστία της Κρήτης, ως ασφαλούς και καινοτόμου Τουριστικού προορισμού.

 Το πρόγραμμα επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα για τον SARS-CoV-2 και τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιπλέον, διευρύνεται η συμμετοχή, παρέχοντας τη δυνατότητα σε ευρύτερες κατηγορίες φορέων, εργαζομένων και πολιτών της Κρήτης να παρακολουθήσουν επιμέρους ενότητες του επιμορφωτικού προγράμματος.

Πλατφόρμα και διαδικασία

H εκπαίδευση θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως, διαμέσου διαδικτυακής πλατφόρμας-on line που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας  Κρήτης www.crete.gov.gr

Η πλατφόρμα για την υποβολή συμμετοχών θ’ ανοίξει την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 12:00

Η εκπαίδευση διαρκεί  14 ώρες (12 ώρες παρακολούθησης +2 ώρες προσωπικής μελέτης εκπαιδευτικού υλικού που θα αναρτηθεί) και ολοκληρώνεται σε ένα 4 ήμερο (Τρίτη- Παρασκευή). 

Θα πραγματοποιηθούν (3) κύκλοι εκπαίδευσης:


1ος κύκλος: Τρίτη  4 Μαΐου – Παρασκευή 7 Μαΐου
2ος κύκλος: Τρίτη 11 Μαΐου 
– Παρασκευή 14 Μαΐου
3ος κύκλος: Τρίτη 18 Μαΐου
– Παρασκευή 21 Μαΐου

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι:

➢ από όλους τους τομείς του τουρισμού

➢ σε όλα τα μέσα μεταφοράς

➢ στην εστίαση και το εμπόριο

➢ στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια)

➢ σε χώρους τέχνης και πολιτισμού

➢ στον αθλητισμό

➢ στις κοινωνικές εκδηλώσεις

➢ στην εκπαίδευση

➢ σε φορείς της αυτοδιοίκησης

Για την παρακολούθηση του προγράμματος δεν απαιτείται η εγκατάσταση εξειδικευμένου προγράμματος, παρά μόνο η χρήση κάποιου ενημερωμένου φυλλομετρητή ιστού ( Firefox, Chrome). Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ημερομηνία και ώρα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν, με e-mail στα στοιχεία που δηλώνουν κατά την εγγραφή τους.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες μπορούν να: 

 ➢ Να λάβουν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης /επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση, μετά από εξετάσεις θα δίνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού γιατί απ’ αυτούς απαιτείται από το Νόμο και τις εργασιακές απαιτήσεις Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης. Η πιστοποίηση θα δοθεί με την επιτυχημένη αξιολόγηση και εφόσον έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον το 80% του προγράμματος (το σύστημα καταγράφει τις ώρες συμμετοχής των εκπαιδευόμενων).

➢ Οι εργαζόμενοι από άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

➢ Όσοι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει πιστοποιητικό από την προηγούμενη χρονιά θα λάβουν φέτος Βεβαίωση Παρακολούθησης (με την υποχρέωση συμμετοχής στο 60% του προγράμματος).

Ο εκπαιδευόμενος θα εξεταστεί μέσω της πλατφόρμας (multiple choice ερωτήσεις), ώστε να λάβει  πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το πιστοποιητικό θα αποσταλεί ηλεκτρονικά. (Το όνομα κάθε επιτυχόντα θα αναγράφεται στα ελληνικά και στα λατινικά, όπως ακριβώς έχει εγγραφεί με βάση και τα στοιχεία του διαβατηρίου του).

 Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σε επιλεγμένες ενότητες επιλεκτικά συγκεκριμένες ενότητες, χωρίς τη λήψη σχετικής βεβαίωσης.

Εισηγητές/Εκπαιδευτές: 

-Μέλη ΔΕΠ/επιστημονικοί συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

-Εξειδικευμένοι στο αντικείμενο επιστήμονες και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς στον χώρο της Δημόσιας Υγείας.

-Παρεμβάσεις από στελέχη και φορείς του τουρισμού και άλλους επαγγελματικούς χώρους.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Α. Για εργαζομένους

  1. Μέσω των φορέων.
  2. Μέσω των εργατικών κέντρων της Κρήτης.
  3. Μέσω των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης.
  4. Μέσω των επιχειρήσεων τους.

 B. Για Φορείς, εργατικά κέντρα, Δήμους, επιχειρήσεις

Β1. Για τους φορείς

  Ο φορέας αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με τα Μέλη του ή να δεχθεί τηλέφωνα από αυτά και να συλλέξει τις απαιτούμενες πληροφορίες.

  Ο φορέας εισάγει τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ του, για να επιβεβαιωθεί  η Κρήτη ως έδρα του.

Στην συνέχεια εισάγει στην πλατφόρμα τα στοιχεία των εργαζομένων των μελών του (όνομα, επώνυμο, email, 4ημερο επιλογής). Η πλατφόρμα αυτόματα αποστέλλει email στο μέλος με τα στοιχεία σύνδεσης του για την παρακολούθηση.

 Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 

 [email protected]

Πληροφορίες στo τηλέφωνo:  697 480 3140

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.