Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Σχετικά με την νέα έκτακτη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας





Έπειτα από τη μαζική και αποφασιστική συνέχεια των κινητοποιήσεων των σωματείων και των επιτροπών αγώνα  του κλάδου μας,  σε Αττική , Κέρκυρα , Ρόδο, Κρήτη , Ζάκυνθο, Κώ και πολλές ακόμα πόλεις στις 25 Ιούνη, κόντρα
στην προσπάθεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας να υπονομεύσει και να βάλει τέλος στους αγώνες μας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ικανοποιήσει ένα ακόμα αίτημα των κινητοποιήσεων μας.

Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι ελαστικά απασχολούμενοι στα 12 μηνης λειτουργίας Ξενοδοχεία που στην ουσία δούλευαν εποχικά θα μπορούν να ενταχτούν στο καθεστώς της ειδικής αποζημίωσης με αίτηση τους στη πλατφόρμα του ΕΡΓΑΝΗ.

Όσο αφορά την πολύωρη (4ώρες), δεύτερη συνάντηση του ακριβοθώρητου Υπουργού κ. Βρούτση,  και του επιτελείου του , με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας στη Διοίκησης της Ομοσπονδίας , φαίνεται από την εγκύκλιο αλλά και την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ότι βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:

1.    Ότι  δεν ειπώθηκε τίποτα  για την  κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων σε Ξενοδοχεία και εστιατόρια σύμφωνα με τις ΣΣΕ και παραμένει το άθλιο 500άρι να θεωρείται εισόδημα.
2.    Ότι  θα συνεχιστεί να εφαρμόζεται η προσωρινή αναστολή με βάση τον γενικό όρο περί κατεπειγουσών αναγκών , ως νομικό εργαλείο  στους εργοδότες για να απασχολούν όποτε θέλουν , όσο θέλουν τους εργαζόμενους του κλάδου ,χωρίς να έχουν ασφαλιστικές και άλλες υποχρεώσεις.
3.    Ότι δεν έγινε κουβέντα ,ούτε σχολιάστηκαν καν  τα υπόλοιπα αιτήματα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
4.    Ότι θα περιμένουν πολύ ακόμα οι συνάδελφοι εποχικοί στον επισιτισμό που δεν έχουν εδώ και 4 μήνες εισόδημα , μέχρι να παρθεί κάποια απόφαση, για την ένταξη τους στην ειδική αποζημίωση.
5.    Ότι τελικά με βάση την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας , «το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε καταλάβει καλά ο Υπουργός, ενώ υποτίθεται υπήρχε η καλή θέληση»
6.     Ότι ο Υπουργός κ. Βρούτσης βρήκε πολύτιμους συνομιλητές μιας και από κει που ψέκαζε με χημικά  τους εργαζόμενους του κλάδου  που ζητούσαν συνάντηση έξω από το Υπουργείο στη μεγάλη κινητοποίηση στις 28 Μάη , τώρα αφιέρωσε 4 ολόκληρες ώρες για να μεθοδεύσει την εφαρμογή όλων των άθλιων  μέτρων που μας εξαθλιώνουν.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ».

ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ, Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά μέσα σε κάθε Ξενοδοχείο, σε κάθε  Catering, σε κάθε επισιτιστική επιχείρηση
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ  ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.



Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.