Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του 52ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό


Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019

Το 52ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2019, επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του κλάδου στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Παρά την αλλοίωση των συσχετισμών που εξασφάλισε για λογαριασμό των μεγάλων τουριστικών και επισιτιστικών ομίλων ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με πλήρη εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών, με νοθείες και νομιμοποίηση αντιπροσώπων από ανύπαρκτα σωματεία, ή σωματεία σφραγίδες, η ΔΑΣ αύξησε τις δυνάμεις της σε ψήφους αντιπροσώπων.

Δεν έλειψαν όμως ούτε σε αυτό το Συνέδριο οι άθλιες μεθοδεύσεις εργατοπατέρων από όλη τη χώρα, προκειμένου να μείνει η Ομοσπονδία στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας.
•    Στην Χαλκιδική έστησαν παράνομο διεπιχειρησιακό σωματείο-παραμάγαζο του Ανδρέα Ανδρεάδη (πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ), με μπροστάρη τον εκπρόσωπό του Χρήστο Ευφραιμίδη, που αν και συνταξιούχος εκλέχτηκε Οργανωτικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας. Σε αυτό το σωματείο, μεταξύ άλλων νοθειών, σύμφωνα με την κατάσταση ψηφισάντων φαίνεται να ψήφισαν μόλις 505, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών γράφει για 780!!
•    Με πρόταση της πλειοψηφίας νομιμοποίησαν κλαδικό σωματείο από την Πάτρα, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι αρχαιρεσίες του!
•    Πήραν μέρος σωματεία που δεν γνώριζε κανείς μέχρι τις παραμονές του Συνεδρίου αν έχουν κάνει αρχαιρεσίες, ή ακόμα και την ύπαρξή τους.
•    Υπήρξε σωματείο που πραγματοποίησε αρχαιρεσίες δίχως το μητρώο μελών, επιβάλλοντας 60 ευρώ χαράτσι για κάθε εργαζόμενο που ήθελε να ψηφίσει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η διατήρηση της πλειοψηφίας στις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που συγκροτούν εδώ και χρόνια ένα ψηφοδέλτιο, αναδεικνύει ότι η οργάνωση στα σωματεία, η ένταση της συλλογικής δράσης ενάντια στην εργοδοσία και στο πολιτικό της προσωπικό, μαζί με την αποκάλυψη και την απομόνωση των ανθρώπων τους στο εργατικό κίνημα, είναι οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού που παραμένει και σήμερα. Αποτελούν τη βάση για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Η κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων πάνω στη ζωή των εργαζομένων σε κρίση και ανάπτυξη αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν απαλλάχτηκαν από την αντιλαϊκή επίθεση, όπως επιχειρεί να πείσει η κυβέρνηση, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Το αντιλαϊκό πλαίσιο ενισχύεται και επεκτείνεται στη «μεταμνημονιακή» εποχή, αφού η επίθεση στα δικαιώματά μας αποτελεί το «λάδι» στη μηχανή των κερδών των εργοδοτών.
Ο προσδιορισμός του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση στα όρια που επιθυμούν οι βιομήχανοι, οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η φοροληστεία, οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι μόνο ορισμένα από όσα μας περιμένουν.
Η απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον Επισιτισμό-Τουρισμό θα συνεχίσει να είναι :
•    η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στους ομίλους, η πραγματική οργάνωση στα σωματεία,
•    ο αγώνας για την αποκατάσταση των απωλειών που έχει δεχτεί η εργατική - λαϊκή οικογένεια καθώς και για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Με αυτόν τον προσανατολισμό θα αξιοποιήσουμε το αποτέλεσμα στο 52ο Συνέδριο της ΠΟΕΕΤ.
Πιο οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις τους στους ταξικούς αγώνες, παλεύοντας με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις περιοχές της χώρας.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.