Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ψήφισμα του 52ου συνεδρίου της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ



Το 52ο συνέδριο της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ διεξήχθη στην Αθήνα από 30/1 - 1/2 2019

Το 52ο Συνέδριο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων που αναγγέλλει τις ημέρες αυτές στην Κέρκυρα ο Όμιλος Ανδρεάδη – IKOS.

Οι απολύσεις αυτές αποτελούν μεθοδευμένη ενέργεια της εργοδοσίας με σκοπό να τιμωρήσει όσους εργαζόμενους το περασμένο καλοκαίρι διεκδίκησαν την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας ,συνεχίζουν να παλεύουν για τα δικαιώματα τους και παράλληλα να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπος εργαζόμενους ώστε να υποχρεωθούν να σκύψουν το κεφάλι στην εργοδοσία.
Στόχος επίσης της εργοδοσίας είναι να θέσει εκτός νόμου την συνδικαλιστική δράση χτυπώντας όσους έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και όσους παρά τις απειλές σήκωσαν ανάστημα και οργανώθηκαν στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων IKOS DASSIA.
Η νέα πρόκληση της εργοδοσίας του IKOS έρχεται να προστεθεί στις καταγγελίες των πρωτοβάθμιων σωματείων μας για εξαναγκασμό σε παραίτηση εκατοντάδων εργαζομένων το 2018, για την παραβίαση των ωραρίων και του προγράμματος των ρεπό, για την μη καταβολή βεβαιωμένων μισθολογικών διαφορών από μη ορθή εφαρμογή της σύμβασης, για τις απειλές των προϊσταμένων ότι δεν θα προσληφθεί όποιος δεν δεχτεί να εργαστεί τα ρεπό του το 2019, όπως ομοίως θα απολυθεί αν αιτηθεί των επαναπρόσληψη του μέσω του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την ανάκληση των απολύσεων και προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι αν δεν τις ανακαλέσει αμέσως θα βρει μπροστά της σύσσωμο το εργατικό κίνημα οργανωμένο και αποφασισμένο .
Η τρομοκρατία του IKOS δεν θα περάσει.

Η ανακοίνωση των κερκυραϊκών σωματείων και του συνδέσμου:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED

Tα Σωματεία μας καταγγέλλουν τις εκδικητικές απολύσεις στο IKOS DASSIA που στοχεύουν εκτός των άλλων στον εκφοβισμό της εργατικής τάξης και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας , ώστε να επιβάλλουν οι ξενοδόχοι την νέα ληστεία στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Είχαμε από καιρό καταγγείλει τις απειλές των στελεχών της εταιρείας για μη επαναπρόσληψη όσων εργαζομένων έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων μας και όχι μέσω του σωματείου της εργοδοσίας , όπως επίσης είχαμε καταγγείλει τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεταν στους εργαζόμενους ,προκειμένου να δεχτούν να εργαστούν με τα ίδια χρήματα χωρίς ρεπό και υπερωριακά , στη νέα περίοδο.
Τώρα φαίνεται εργοδοσία και εργοδοτικό σωματείο προϊσταμένων IKOS υλοποιούν τις απειλές τους.
Για την κατάσταση αυτή είχαμε έγκαιρα ενημερώσει το Υπουργείο Εργασίας το οποίο καλείται όχι απλά να πάρει θέση, αλλά και να παρέμβει αποφασιστικά για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων.
Χαιρετίζουμε την απόφαση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ στον κλάδο Επισιτισμού να καταγγείλουν την λειτουργία του εργοδοτικού σωματείου έκτρωμα στο IKOS και να προσφύγουν δικαστικά ενάντια στην συμμετοχή των εκπροσώπων της εργοδοσίας IKOS στο συνέδριο της Ομοσπονδίας
Χαιρετίζουμε επιπλέον την έκδοση ψηφίσματος από το 52ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας , ενάντια στις απολύσει στο IKOS DASSIA.

Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι αν δεν πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις, αν δεν εφαρμόσει απαρέγκλιτα την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων, το καλοκαίρι που έρχεται θα χάσει τον ύπνο της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.