Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Συνάδελφοι στην Κέρκυρα διαμαρτύρονται για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας και καταγγέλλουν παραιτήσεις δεκάδων στο ΙΚΟΣ Δασιά.Από την κοινή σύσκεψη του κλαδικών και των «εργοστασιακών» σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα της
Τετάρτης τα προεδρεία του κλαδικού και των επιχειρησιακών σωματείων των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε κυρίως το θέμα της οργάνωσης της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 30 Μαΐου και η  λήψη μέτρων για την επιτυχία της αλλά και την μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα άλλα σωματεία του ΠΑΜΕ στο Σαρόκο,  στις 10 το πρωί της ίδια ημέρας. Εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση στα ξενοδοχεία είναι οριακή,  παρότι βρισκόμαστε μόλις  στον πρώτο μήνα λειτουργίας των ξενοδοχείων, λόγω της εργοδοτικής τρομοκρατίας,  του αυταρχισμού,  της εντατικοποίησης της εργασίας και της ληστείας στα εισοδήματα  και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Αποφασίστηκε η εξειδικευμένη οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, ξενοδοχείο - ξενοδοχείο αμέσως μετά την γενική απεργία τις 30 Μαΐου.
Αποφασίστηκε η κοινή δράση των σωματείων κατά περίπτωση για την αναχαίτιση της εργοδοτικής ασυδοσίας
Συζητήθηκαν ιδιαίτερα:
α) Η προκλητική επίθεση της MAYOR σε βάρος των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και χαράχθηκε χρονοδιάγραμμα δράσεων για την απόκρουση της. 
β) Η δράση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η  παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας  και ο εξαναγκασμός σε παραίτηση λόγω των παραπάνω, δεκάδων εργαζομένων στο ΙΚΟΣ. Αποφασίστηκαν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
γ) Η ασύδοτη δράση της γερμανικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται το SANDY και η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Τέλος τα σωματεία του κλάδου χαιρετίζουν την παλληκαρίσια στάση των μελών του σωματείου στο ξενοδοχείο LA GROTTA VERDE, όπου αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία του σωματείου τους και εξέλεξαν την πρώτη διοίκησή τους βάζοντας γερά θεμέλια για την οργάνωση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο με στόχο την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και αμοιβής. 
Τα σωματεία που συμμετείχαν: 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ SANDY BEACH, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ SUNSHINE CORFU, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ LAGROTTA VERDE, 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ PELEKAS MONASTERY. 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΚΟΣ ΔΑΣΙΑ.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης

Σε μήνυση σε βάρος του διευθυντή του ΙΚΟΣ στη Δασιά για άσκηση παράνομης βίας και παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου, προχώρησε ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων, τη Δευτέρα. 
Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου μάλιστα είχαν προσαχθεί με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Σταμάτη Πελάη, όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε εκδηλωθεί η ανοίκεια και προσβλητική στάση του εν λόγω στελέχους της επιχείρησης απέναντι στο κλιμάκιο του Συνδέσμου, που επισκεπτόταν τα ξενοδοχείο για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την απεργία της Τετάρτης. 
Ενώ οι συνδικαλιστές με επικεφαλής την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελένη Μάζη, βρίσκονταν στην τραπεζαρία των εργαζομένων κρατώντας τα φυλλάδια, ο διευθυντής τα πήρε και τα έσκισε!
Έκλεισε μάλιστα την πόρτα της τραπεζαρίας και κάλεσε την Αστυνομία! 
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου έφθασε στο ξενοδοχείο και ζήτησε από το πλήρωμα του περιπολικού την σύλληψη του για αδίκημα που διαπράχθηκε εναντίον του κλιμακίου, εκδηλώνοντας την πρόθεση της διοίκησης του Συνδέσμου να υποβάλλει μήνυση. 
Το επεισόδιο έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, όλοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα και παρέμειναν εκεί τουλάχιστον μέχρι νωρίς το απόγευμα. 
Η υπόθεση κατά πάσα πιθανότατα θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.
Το γεγονός καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Κερκύρας του ΚΚΕ: «... Το νέο αυτό κρούσμα τραμπουκισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης  ήρθε να επιβεβαιώσει την κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της εργοδοσίας, που χρειάζεται να απαντηθεί με αλληλεγγύη και οργανωμένη πάλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη και έχει τεράστιες ευθύνες αφού, φροντίζει να διαμορφώνει το αντίστοιχο οπλοστάσιο με αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση χιλιάδες εργαζόμενους και στην ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία! Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Όσοι θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα εργασιακά κάτεργα, θα βρουν τους κομμουνιστές και πολλούς ακόμα τίμιους εργαζόμενους αγωνιστές, απέναντί τους».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.