Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ TOY ATHENS LEDRA Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία


Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση ΚΤΕΟ «Auteco» έκαναν την Τετάρτη το πρωί οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», δίνοντας συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα με τον οποίο διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς αυτή ανήκει στον όμιλο «J&P ΑΒΑΞ», συνιδιοκτήτες του οποίου είναι οι ιδιοκτήτες του «Athens Ledra» (οικογένεια Παρασκευαΐδη).
Όπως έχει καταγγείλει το σωματείο οι εργοδότες έχουν αφήσει τους εργαζόμενους απλήρωτους εδώ και έναν περίπου χρόνο. Όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να παίζουν τα επιχειρηματικά τους παιχνίδια στις πλάτες τους, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί «να τους ταΐζει με κρατικό χρήμα για άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που διατηρούν». Για το λόγο αυτό, έχουν αποφασίσει να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα δράσης τους παρεμβάσεις σε επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιούνται οι εργοδότες τους.
Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν στο υπουργείο Τουρισμού, από το οποίο οι εργαζόμενοι ζήτησαν να πάρει θέση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα, Ευρυδίκη Κουρνέτα, η οποία επιφυλάχθηκε να τους δώσει μια απάντηση την Πέμπτη, αν και έσπευσε να τους ενημερώσει πως το υπουργείο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να δοθεί λύση στα προβλήματά τους...
Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 22 Φλεβάρη με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Intercontinental», που βρίσκεται στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο από το «Athens Ledra» και στο οποίο ο ιδιοκτήτης του τελευταίου έχει επίσης μετοχές.
Επίσης, την Τετάρτη 1 Μάρτη παραστάσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «J&P ΑΒΑΞ» και στην πρεσβεία της Κύπρου, καθώς η Κύπρος είναι η χώρα καταγωγής και διαμονής της οικογένειας των ιδιοκτητών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.