Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων




                                                   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
                                                    ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ




Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δύο μόνο μήνες πριν από την λήξη της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ο ίδιος πρόεδρος κλαδικού σωματείου που έσυρε το χορό των μειώσεων το 2012, υπογράφοντας πρώτος μείωση 13% για τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Ρόδου, ξαναχτύπησε!
Υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» με την οποία για τις περιόδους από 15 Οκτώβρη ως 15 Απρίλη για τα έτη 2015, 2016 και 2017 θα αμείβονται με 586 ευρώ μικτά (προσαυξημένα κατά 8%, ως οικειοθελή παροχή)!
Και επειδή αυτό δεν είναι φαίνεται αρκετό, καταργεί παράλληλα τόσο το 5θημερο όσο και το 8ωρο, «κατά την απόλυτη κρίση» του εργοδότη.
Τέλος, για κερασάκι στην τούρτα, δεσμεύεται για εργασιακή ειρήνη μέχρι το τέλος ισχύος της συλλογικής σύμβασης.
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για «μεμονωμένο περιστατικό» αν δεν ήταν τέτοια η χρονική στιγμή που τον κάνει «λαγό» στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την νέα κλαδική συλλογική σύμβαση.
Θα μπορούσε να αποτελέσει «ξεστράτημα» ενός συνδικαλιστή ή ενός σωματείου αν ο ίδιος δεν ήταν ταμίας της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, εκλεγμένος με την παράταξη της πλειοψηφίας και ο συμβαλλόμενος ξενοδόχος, ιδιοκτήτης του Ρόδος Παλλάς, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και Α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σε καμιά περίπτωση, είναι να κρύψουν τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του κλαδικού σωματείου της Ρόδου, όσο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, τις προθέσεις τους για το επόμενο διάστημα.
Μιας και συνήθισαν να υπογράφουν μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, τώρα δειπνούν με υπουργούς που τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα, αρνούνται να συγκαλέσουν μαζικές διαδικασίες όπου πλειοψηφούν, δε δέχονται να οργανώσουν τους εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στα σωματεία που ελέγχουν.
Κι επειδή τελευταία ορισμένοι από αυτούς χρησιμοποιούν πολύ τον χαρακτηρισμό «ακομμάτιστοι» τους προτείνουμε να τον αλλάξουν με το «πολυκομματικοί». Άλλωστε, όλοι τους πέρασαν ή είναι ακόμα στα κόμματα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ  που υπέγραψαν τα τρία μνημόνια και προσφάτως της ΛΑΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αυτό που ποτέ δεν άλλαξαν -και δεν θα αλλάξουν- είναι να παραμένουν ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ μέχρι το μεδούλι.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου συνολικά και κατά περιοχή, τους χρωστούν μια απάντηση:
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.