Καμιά αποδοχή τετελεσμένων! Εργαζόμενε, πολέμα για τα δικαιώματά σου!

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση εργαζόμενων Vodafon-Παναφον

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ
(Αρ. Απόφ. Πρωτοδικείου: 5215/2008)
Τηλ.: +30 210 6702 590 - Φαξ: +30 210 6702 580 - Ε-mail: [email protected]
Αρ. Πρωτ. 53/2015
                                              Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015
Συνάδελφοι

 Οι μέρες που διανύουμε είναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της χώρας μετά την μεταπολίτευση.Η εξαγγελία του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιούλη αντικειμενικά θέτει κάθε πολίτη προ των ευθυνών του.Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς τα τεκταινόμενα μέσα από τα παραμορφωτικά γυαλιά των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ψήφος υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ θα δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εγχώριους και ξένους εκβιαστές σηματοδοτώντας ντόμινο εξελίξεων τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Μια θέση η οποία πρέπει να εκφραστεί ώστε να μην αφήσουμε άλλους να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Να βάλουμε την δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
Στο δημοψήφισμα πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα τα συμφέροντα μας και τα αιτήματα των αγώνων που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι πολύ πρόσφατα.
Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε ποιοι είναι με το στρατόπεδο του ΝΑΙ. Είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι των προηγούμενων κυβερνήσεων που μας έδεσαν χειροπόδαρα με τα μνημόνια και τις ολέθριες συνέπειές τους. Είναι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, είναι οι δανειστές, είναι οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές , οι μεγαλοεργοδότες που επέβαλαν την εργασία με τους μισθούς πείνας των 290 ευρώ μικτά. Είναι πολιτικοί  όπως ο Σόιμπλε και η Μέρκελ που θέλουν να επιβάλλουν μια γερμανική Ευρώπη της μόνιμης λιτότητας και των συνεχόμενων Μνημονίων. Στα κροκοδείλια δάκρυα των καναλιών για τις ουρές στις τράπεζες, δείχνουμε τις ουρές στα συσσίτια,  την ανασφάλιστη εργασία, τις καθυστερήσεις μισθών, τις χιλιάδες αυτοκτονίες στα χρόνια των μνημονίων, τις ουρές των ανέργων στον ΟΑΕΔ, τα παιδία που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.

Μερικά από αυτά που μας προτείνουν και θέλουν να αποδεχτούμε είναι:
Νέο μνημόνιο και διαιώνιση των πολιτικών λιτότητας
Να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος του οποίου οι δόσεις λήγουν το 2057!
Αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, στην εστίαση, στον τουρισμό και στα νησιά
Παραπέρα μειώσεις των συντάξεων μέσω της αύξησης των εισφορών για την υγεία και την ασφάλιση
Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης
Να μην επαναφερθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων και να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα που ήταν προ μνημονίου.
Να διατηρηθεί και να επεκταθεί ο απαράδεκτος θεσμός της επινοικίασης εργαζομένων.
Να ξεπουλήσουμε στους ιδιώτες λιμάνια, αεροδρόμια, κρίσιμα τμήματα της ΔΕΗ και περιοχές ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς.

Θα τα αποδεχτούμε όλα αυτά; Ή θα επιδιώξουμε να γυρίσουμε σελίδα; Να βάλουμε τέλος στον μνημονιακό μεσαίωνα που διανύουμε. Να ανοίξουμε μια νέα σελίδα αξιοπρέπειας και ελπίδας. Να δείξουμε στους εργαζόμενους και τα κινήματα σε ολόκληρο τον κόσμο που μας παρακολουθεί  και μας συμπαραστέκεται καθημερινά ότι εδώ στην Ελλάδα παλεύουμε να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει ένα διαφορετικό υπόδειγμα, μια εναλλακτική πολιτική για ένα καλύτερο αύριο.

Συνάδελφοι,
Το ΟΧΙ από μόνο του δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει μέσα από την δράση μας  με το Σωματείο  να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην περαιτέρω κατάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Η στάση μας οφείλει να είναι σαφής. Γνωρίζουμε ότι αυτό που θα θέσει τους πραγματικούς όρους διεκδίκησης αυτών είναι η συλλογική μας δράση, η αλληλεγγύη, ο αγώνας.
Σε όσους μας τρομοκρατούν  για να μας επιβάλλουν την γνώμη τους απαντάμε: η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι στις 5 Ιούλη θα γυρίσουμε σελίδα
Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Πάναφον

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Από το Blogger.